Kohuottelun jatko-osa

LIIGA / Ennakko
IFK ja Jokerit kohtaavat Helsingin Jäähallissa paikallisottelussa, josta ainakin median osalta on luotu kuumaakin kuumempaa. Viime ottelussa tapahtumat tuottivat molempien joukkueiden valmentajien sanasodan ja useita loukkaantumisia.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, sillä IFK taistelee edelleen playoff-paikastaan ja Jokerit taas runkosarjan kärkipaikasta. Ennen maajoukkuetaukoa IFK pelaa vielä yhden ottelun, kun Jokereille tämä ottelu on viimeinen ennen taukoa.

Viime ottelussa tapahtuneet loukkaantumiset ja sitä seurannut valmentajien keskinäinen kiistely on kuohuttanut pitkään ottelun jälkeen. Nyt nämä asiat ovat luultavasti jo jääneet taka-alalle ja ottelussa keskitytään jääkiekoon.

Jatkaako IFK surkeaa löysäilyään?

IFK on hävinnyt viidestä viime ottelustaan peräti neljä ja ainoa voitto on tullut Bluesista jatkoajalla. Joukkuetta ei herättänyt Turussa edes monisatapäinen fanilauma, joten impulssi jääkiekon pelaamiseen on tultava joukkueen sisältä. Nykyisen kaltaisella surffailulla on turha edes lähteä yrittämään playoff-kamppailuja.

Joulun jälkeen IFK oli hyvässä vedossa, mutta varsinkin viimeisimmän Jokeri-ottelun aikana ja sen jälkeen kentällä on nähty vähiten taisteleva joukkue IFK:n lähihistorian aikana. Vain joukkueen nimi oli sama kuin aikaisemmin.

IFK:n uusin pelaaja on ranskalainen Yorick Treille, jonka otteita seurataan varmasti todella tarkkaan IFK-leirissä. Treillestä ei varmastikaan mitään maalintekijää joukkueeseen tule, mutta taistelumielialaa nostava pelaaja kylläkin.

Poissaoloja ei näillä näkymin pitkäaikaissairaiden lisäksi joukossa ole, joten IFK pääsee pelaamaan täydellä kokoonpanolla.

Jokerit paremmassa vireessä

Jokerit on viidestä viime ottelustaan voittanut kolme ja viimeksi se löi 2-0 Turun Palloseuran, joka taas jätti IFK:n nollille lauantaina.

Ville Peltosen poissaolo on hieman näkynyt Jokeri-joukkueen pelissä, mutta muut pelaajat ovat nousseet ottamaan Peltosen paikan. Varsinkin loukkantumisista kärsinyt Petri Pakaslahti on nostanut tasoaan ja onkin viimeisissä viidessä ottelussa tehnyt pisteet 1+5=6.

Poissaolijoita Jokereilta torstaina siis Ville Peltonen ja pelikieltoaan vielä kärsivä Toni Sihvonen.

Miten käy?

Jokerit lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun, eikä IFK:n lauantain kaltaisilla otteilla ei kannata edes Jäähalliin saapua. Jos yritystä ei löydy, niin IFK-johdon pitäisi vetää jo omia johtopäätöksiään ja toimia edes sen pelastamiseksi, mikä pelastettavissa on.

» Lähetä palautetta toimitukselle