Kärkikamppailu Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Helsingin kauden toisen paikalliskamppailun etukäteisspekulaatioissa nousevat luonnollisesti joukkueiden todella hyvin esiintyneet ykkösketjut. Ottelussa on pitkästä aikaa myös todellista panosta, sillä kumpikin joukkue taistelee tiukasti SM-liigan kärkipaikasta kun kaudesta on pelattu kohta ensimmäinen neljännes.

Joukkueiden ykkösketjuilta ei kukaan voi vaatia enempää onnistumisia. IFK Timo Pärssinen ja Jokerien Marko Jantunen jakavat pistepörssin kärjen, ja kuuden miehen lisäksi kahdeksan parhaan joukkoon pistepörssissä mahtuu vain Ilveksen kaksikko Raimo Helminen & Cory Murphy.

Ykkösketjujen jälkeen molemmissa leireissä on ollut hiljaisempaa. IFK:n Hannu Aravirta yritti kauden alussa jakaa tehomiehiä eri ketjuihin, mutta on lopulta päätynyt selvään ykkösketjuun. Jokereissa ykkönen on ollut kasassa koko kauden, mutta Hannu Jortikka on väläytellyt mahdollisia kokoonpano muutoksia lisätehojen saamiseksi muista pelaajista.

Jortikka ei ole ainakaan julkisuudessa ollut tyytyväinen joukkueensa viimeisimpiin otteluihin, vaikka tappioita ei olekaan tullut. Tasapeliin päättynyttä Pelicans-ottelua Jortikka sanoi jopa huonoksi. Aivan huono ei Jokerit kuitenkaan ole voinut olla, sillä saldo tämän syksyn SM-liigassa on varsin vakuuttava. Jokerit on pelannut viimeiset kuusi otteluun tappioitta.

IFK:n peli on parantunut kauden edetessä. Suurin muutos on tapahtunut puolustuspelissä, joka on jo hyvin yhtenäistä. Pelaajat ovat oppineet saman pelitavan, ja tulos toimii. Maalilla Dave Stathos on kahden ottelun huilinsa jälkeen pelannut kauden parhaat pelinsä. Stathosin jaksaminen on varsin oleellista myös tässä pelissä. IFK:n ketjuista ykkösen lisäksi Järvinen-Häppölä-Spanhel on pelannut jo pidempään yhdessä, ja tehnyt noin maalin peliä kohden viimeisien pelien aikana. Saman tahdin tulisi jatkua myös paikallisottelussa.

Tiukoissa peleissä erikoistilanteet nousevat usein isoon rooliin. Kummankin joukkueen ylivoima on tuottanut paljon maaleja, Jokerien prosentti on ylivoimassa hieman korkeampi, ja IFK:n ongelmana ovat lisäksi olleet vastustajan tekemät alivoimamaalit. Kumpikin ylivoima on kuitenkin liigan huipputasoa, joka tarkoittaa sitä, että paremmin hölmöjä jäähyjä välttävä joukkue on vahvoilla.

Kummankin joukkueen ykkössentterit ovat kertaalleen hiiltyneet siinä määrin, että on hankkiutuneet suihkun puolelle ennenaikaisesti. Pienet kuumentamisyritykset kuuluvat varmasti kuvaan paikallisottelussa, jossa tunteet käyvät muutenkin hieman kuumempina, varsinkin jos yleisö on toivottavalla tavalla mukana ottelussa.

Kauden ensimmäinen paikallispeli päättyi vaihtelevien tilanteiden jälkeen 3-3 -tasapeliin. Silloin ratkaisurooleissa olivat tähänkin peliin avainmiehiksi kaavaillut nimet. Mikään ei siis ole oikeastaan muuttunut edellisestä kerrasta, ja odotettavissa onkin jälleen tasainen ottelu. Mikään ihme ei olisi vaikka kummankaan joukkueen tappiottomat putket jatkuisivat vielä tämänkin pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle