IFK:lla kesäloma ovella

LIIGA / Ennakko
IFK:lla on tiukka paikka tiistaina, kun Jokerit ja IFK kohtaavat neljännen kerran tässä playoff-sarjassa. Jokerit on vienyt sarjassa kolme ensimmäistä ottelua ja voittamalla IFK:n neljännen kerran, se varmistaisi jatkoon menonsa.

Tiistaina mennään siis tärkeissä merkeissä IFK:n osalta, kun Jokereilla on ottelusarjassa ensimmäinen ottelupallo.

Mistä löytyy se viimeinen puristus IFK:lla?

IFK:lla on vaikeat paikat, kun ratkaisijoita ei ole löytynyt, eikä maalissakaan Dave Stathos ole täyttänyt hänelle odotettuja tavoitteita. Kiekkoja on mennyt helposti selän taakse ja lauantaina mies vaihdettiinkin kesken ottelun Timo Laaksoharjuun.

Yksi suurimmista syistä IFK:n epäonnistumisiin löytyy kuitenkin sentteriosastolta. Vaikka IFK painostaa otteluissaan, niin se joutuu tekemään valtavasti töitä saadakseen edes yhden laukaisupaikan. Eli kun Jokereiden sentterit voittavat puolustuspäässä, niin IFK joutuu aina hakemaan vauhtia alakerrasta.

Jokereilla hommat reilassa

Lauantaina Jokerit hyökkäsi eniten tähän mennessä ottelusarjasaan ja hyvällä tuloksella. Maalihanatkin alkavat hiljalleen aukeamaan. Otteluun Jokerit pääsee lähtemään sinänsä paineettomana, että sillä on nyt neljä ottelua, joista sen pitää voittaa vain yksi päästäkseen jatkoon.

Jokereiden kaikki kaikessa ovat olleet Kari Lehtonen ja Ville Peltonen. Lauantaina myös Petri Pakaslahti ja Antti Aalto alkoivat esittämään parantuneita otteita, jotka varmasti ilahduttavat päävalmentaja Raimo Summasta.

Miten käy?

Ainakin lauantaina tuntui siltä, että IFK yrittää, mutta ei riitä. Niinpä uskon, että tiistai-iltana narripaidat juhlivat ja IFK-fanit alkavat pakkaamaan tavaroitaan siirtyäkseen Hietsun beachvolley-kentille.

Vain vuoden -83 ihme pelastaa IFK:n nyt. Eli jostain pitäisi löytää herättäjä, joka saisi joukkueen lisäämään peliinsä yhden vaihteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle