Heti pamahtaa

LIIGA / Ennakko
Helsingissä aloitetaan kausi perinteisin menoin, kun HIFK ja Jokerit iskevät yhtään kauden avausottelussa. Ottelu antaa esimakua siitä, mitkä ovat voimasuhteet kauden aikana pääkaupungissa.

Muuta

Kauden avausottelut ovat usein hermostunutta pelaamista hienon kiekon sijaan. Lataus on kova varsinkin Helsingissä, kun paikallisvastustajat kohtaavat. Perinteisesti ottelut ovatkin olleet tasaisia ja vaikeasti arvioitavia.

HIFK esiintyi viimeksi kaukalossa viime viikolla, kun se kohtasi kotonaan Tapparan ja HPK:n. Punapaidat voittivat viimeisen harjoituspelinsä HPK:ta vastaan, mutta Tapparalle tuli tappio. Jokerien edellinen ottelu on jo puolentoista viikon takaa, kun joukkue pelasi kolme peliä European Trophyn lopputurnauksessa, jossa Jokerit hävisi Bernille, mutta voitti TPS:n ja Kärpät.

Joukkueet kohtasivat harjoitusotteluissa kertaalleen. Jokerit isännöi HIFK:ta European Trophyn kotiottelussaan ja vei voiton lukemin 3-1. HIFK on ollut viime vuosina niskan päällä, kun "Stadin herruutta" on laskettu runkosarjan otteluvoitoista.

Molemmilla joukkueilla on riittänyt harjoituskaudella murheita loukkaantumisten kanssa. HIFK on saanut rivejään jo kokoon, sillä sormivammainen Juha-Pekka Haataja palaa kentälle ja toinen viimeaikainen poissa ollut Joni Töykkäläkin on kohta pelikunnossa.

Jokerien ongelmat ovat suuremmat, sillä poissa ovat avainhyökkääjät Jani Rita ja aivotärähdyksestä kärsivä tuore hankinta Petteri Nokelainen. Puolustuspäästä ovat sivussa Simo Mälkiä ja Teemu Eronen, minkä johdosta nuoret Jere Ölander ja Tommi Kivistö saavat peliaikaa.

Joukkueiden ennakkojutut

HIFK

Analyysi: Kilpeä kirkastamassa – HIFK 2010–2011

Haastattelu: Ari Vallin palaa liigaan

Haastattelu: Ville-Vesa Vainiola hakee liigapaikkaa

Pelaajakortit: HIFK

Jokerit

Analyysi: Virmasen testamentti – Jokerit 2010–11

Haastattelu: Ossi Väänänen jykevöittää Jokereita

Haastattelu: Teemu Pulkkisella näyttöjen kausi

Pelaajakortit: Jokerit

» Lähetä palautetta toimitukselle