BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Helsinkiläiset uhmaavat kylmyyttä – pelissä muutakin kuin kolme pistettä

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan viimeinen pääkaupungin paikallisottelu pelataan lauantaina Olympiastadionilla. IFK on jo vienyt Helsingin herruuden tämän kauden osalta, mutta voitto arktisissa olosuhteissa olisi kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeä.

Kuntokäyrät

HIFK on kolmen ottelun tappioputken jälkeen voittanut viisi ottelua peräjälkeen, kaksi niistä tosin vasta jatkoajalla. Joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin edelleen ailahdelleet ajankohtaan nähden runsaasti.

Jokerit on viimeksi ottanut kolmen pisteen voiton kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen se on napsinut irtopisteitä venymällä voittomaalikilpailuihin. Tiistaina joukkue onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittamaan sellaisessa lisäpisteen, kun se kukisti SaiPan.

Ratkaisun paikat

Erikoiset olosuhteet tekevät pelistä tavallista arvaamattomamman. Pelaajat sopeutuvat kovaan pakkaseen eri tavoin, maalivahtipelaamiseen oudot valot, jää ja mahdollinen lumisade tuovat oman mausteensa.


Vuosi sitten ulkona pelattiin huomattavasti maltillisemmissa olosuhteissa. Tällä kertaa Ville Peltonen, Tomi Mäki ja kumppanit saavat varustautua paukkupakkasiin ja mahdolliseen lumisateeseen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat sujuneet IFK:n komennossa. Runkosarjan avausottelussa Jokerit oli terävämpi, mutta sen jälkeen kilpipaidat ovat vieneet nimiinsä kolme perättäistä paikallisottelua.

Jokerit on ollut viime kuukaudet vaikeuksissa myös muiden kärkijoukkueiden kanssa. Edellisen kerran joukkue on voittanut yläpuolellaan sarjataulukossa olevan joukkueen lokakuun lopussa.

Kokoonpanot

Joukkueet jatkanevat pitkälti samoilla koostumuksilla, joissa ne esiintyivät torstaina. IFK:lta sivussa ovat pitkäaikaispotilaiden lisäksi Mikko Jokela ja Erkki Rajamäki, jotka putosivat riveistä alavartalovammojen vuoksi menneen viikon aikana.

Jokerit sai torstaina sairastuvalta takaisin Riku Hahlin. Myös Eero Kilpeläinen on pelikunnossa, vaikka hän joutuikin jättämään ottelun kesken. Parhaasta kokoonpanostaan Jokereilta puuttuu vain Ilari Filppula, joka palaa tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen.

Muuta

Antaako ulkoilmaottelu jälleen suunnan kevätkaudelle?

Vaikka pelissä on vain kolme pistettä, toisessa kopissa juhlitaan ottelun jälkeen varmasti riehakkaammin kuin tavallisen runkosarjavoiton jälkeen. Toisessa taas päät – ja tuntemukset – roikkuvat normaalia alempana.

Kumpikin joukkue haluaa varmasti päästä viimeiselle maajoukkuetauolle kauden seuratuimman ottelun voittajana. Kun IFK vuosi sitten varasti voiton Jokerien järjestämästä ulkoilmaottelusta, sai se siitä itseluottamusruiskeen, joka kantoi lopulta mestaruuteen asti.

Jokereilla olisi nyt tarvetta vastaavalle annokselle, sillä joukkuetta on koeteltu viime viikkoina. IFK:lla taas on mahdollisuus jatkaa omaa voittoputkeaan ja samalla sysätä paikalliskilpailijansa yhä syvemmälle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikko Kousa 2 5 7
2.Eero Somervuori 2 4 6
3.Toni Söderholm 1 5 6
4.Janne Pesonen 3 2 5
5.Mikael Granlund 1 3 4
Jokerit M S P
1.Jani Rita 3 2 5
2.Teemu Pulkkinen 2 2 4
3.Teemu Eronen 2 2 4
4.Jarkko Ruutu 3 1 4
5.Janne Lahti 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle