Helsinki, osa II

LIIGA / Ennakko
Helsingin tammikuun tasauksen toisessa ottelussa riittää ihmeteltävää, kun HIFK yrittää tasata tasausvoitot ja samalla katkaista neljän ottelun tappioputkensa Jokereista.

Kuntokäyrät

Joukkueet ovat viime aikoina pelanneet ailahtelevasti. HIFK voitto ennen tasauspelejä tiistaina Kärpät ja hävisi lauantaina JYPille. Jokereilla puolestaan on takana voitto KalPasta ja tappio Lukolle.

Kauden aikaisemmista kohtaamisista ensimmäinen liigan avauskierroksella meni HIFK:lle, mutta Jokerit on vienyt nyt neljä peräkkäistä peliä. Kolme aikaisempaa voittoa tuli maalin erolla ja kaksi niistä jatkoajallakin, mutta ensimmäinen tasauspeli repsahti yllättävästi 5-0-tulokseen. Tappio oli HIFK:n kauden suurin.

– Tammikuun tasauksen positiivinen asia on se, että huomenna peli alkaa 0-0:sta ja tilanne pitää korjata. Tämä on hyvää harjoitusta playoffeja varten, HIFK:n Kari Jalonen totesi perjantain pelin jälkeen.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit oli käytännössä jokaisella osa-alueella. Jokerit liikkui paremmin ja oli terävämpi kamppailupelaamisessa. Jokerien puolella pärjäämiseen vieraskaukalossakin uskotaan.

– Luulen, että pieni kaukalo sopii meille paremmin kuin tämä iso kaukalo, Jokerien Erkka Westerlund kommentoi perjantain pelin jälkeen.

HIFK:n puolella lääkkeet uuteen otteluun eivät ole yllättäviä.

– Yön aikana pitää saada kamppailupelaaminen paremmaksi. Ei ole pitkästi aikaa, 20 tuntia ja sen aikana on tapahduttava, Jalonen tiivisti.


Paikallisissa voi tulla osumia.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Perjantaina Jokerit pyrki pelaamaan kenttä kenttää vasten ja tätä mahdollisuutta heillä ei ole lauantaina. Nähtäväksi jää lähteekö HIFK:n valmennus käyttämään samanlaista peluutusta.

Kokoonpanot

HIFK:n riveistä puuttuivat perjantaina käsivammaisen Turo Järvisen lisäksi sairastelevat Mikko Kousa ja Teemu Ramstedt. Ketjujaan perjantaina muutellut Jalonen ei vielä halunnut kommentoida lauantain kokoonpanoa.

– Mennään omaan halliin ja katsotaan mitä on tapahtunut ja sen jälkeen mietitään kokoonpanoja, Jalonen suunnitteli perjantaina.

Jokerien puolella sivussa olivat ennestään puolustaja Antti-Jussi Niemi ja hyökkääjät Esa Pirnes ja Semir Ben-Amor. Justin Forrestin saama tärsky päähän voi pitää miehen sivussa lauantain pelistä.

Joukkueiden aloittavat maalivahditkin ovat vielä auki, kun Jokerien puolella päätöstä ei ole tehty etukäteen ja HIFK:llakin olisi heittää hieman vaisusti esiintyneen Juuso Riksmanin tilalle paljon paikallispelejä pelannut Jan Lundell.

» Lähetä palautetta toimitukselle