TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Helsingissä liiga käyntiin kavennetuin joukoin

LIIGA / Ennakko
Steve Moses on IFK:n puolustukselle liukas pideltävä.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Helsingin liigaseurat joutuvat tulemaan toistaiseksi toimeen ottelutapahtumissa ilman päävalmentajiaan, Jokerit ilman kakkosvalmentajaansakin. Myös pitkä rivi pelaajia on joukosta poissa. Kun joukkueet aloittavat taistelun kauden ensimmäisistä pisteistä, penkkien takana ja osin penkilläkin nähdään siis outoja kasvoja.

Tomi Lämsän ja Pasi Sormusen päävalmentajaura SM-liigassa alkaa kahdeksan ottelun mittaisilla toimitsijakielloilla. Sormusta tuuraa HIFK:n penkin takana kakkosvalmentaja Antti Pennanen.

Jokereiden tilanne on vielä hankalampi, sillä myös kakkosvalmentaja Tomek Valtonen määrättiin toimitsijakieltoon. Niinpä peliä johtaa torstaina Hannu Virta, jonka avuksi lienee tulossa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Jokereilla puolustuksessa kaksi debytanttia

European Trophyn toisen paikallisottelun tapahtumien jäljiltä on sivussa myös joukko pelaajia. Jokerit joutuu lähtemään otteluun ilman kapteeniaan Ossi Väänästä, Jarkko Ruutua ja Semir Ben-Amoria.

Jani Rita ja Riku Hahl puolestaan palaavat yhden ottelun huilin jälkeen narrinuttuun torstaina. He muodostavat joukkueen kolmosketjun Teemu Henritiuksen kanssa.

Sen sijaan Antti-Jussi Niemi loukkasi polvensa perjantain ottelussa Frölundaa vastaan, eikä ole pelikuntoinen torstaina. Niinpä Jokerien tulokaspuolustajat Esa Lindell ja Petteri Lindbohm tekevät liigadebyyttinsä samassa ottelussa. Lindell pelannee Jeremy Dehnerin, Lindbohm Markus Nordlundin parina.

Jokerien maalilla aloittaa Eero Kilpeläinen. Kaukalon toiseen päähän asettunee Joni Ortio, joka valittiin joukkueiden ensimmäisen keskinäisen European Trophy -ottelun parhaaksi pelaajaksi.

HIFK:n kokoonpanosta puuttuvat pelikieltojen vuoksi Ilari Melart, Siim Liivik ja Juuso Salmi. Sen sijaan kokoonpanossa lienevät niin Ville Peltonen, Kimmo Kuhta kuin Markus Granlundkin.

Ratkaisun paikat

Vaikka joukkueiden edellinen kohtaaminen jätti varmasti paljon hampaankoloon molemmissa kopissa, torstaina tuskin nähdään pienintäkään nokkapokkaa. Kummankin seuran johto on tehnyt selväksi, ettei ylilyöntejä suvaita, ja erotuomaritkin lienevät erityisen varuillaan.

Ottelu ratkennee siihen, kumpi joukkue pystyy epätavallisesta valmennusjohdosta huolimatta pelaamaan omaa peliään. Jokerit on tässä katsannossa edellä siinä mielessä, että sillä pelitapa tulee enemmän selkärangasta kuin kotijoukkueella.

Toisaalta IFK:lta on sivussa vähemmän avainpelaajia. Peltoselle varmasti maistuisi parin viikon takaisen päällekarkauksen kuittaukseksi voitto.

Seuraa Heitä

# |

IFK:n kapteenilta on lupaa odottaa ensiluokkaista näytöstä siitä, miten johtava pelaaja kuittaa itseensä kohdistuneet törkeydet. Peltonen antaa taatusti jokaisessa vaihdossa kaikkensa, että hänen joukkueensa voittaisi ottelun.

Steve Moses #11 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Amerikkalaislaituri oli joukkueensa tehokkain pelaaja European Trophy -otteluissa. Kun Moses saa nauttia Ilari Filppulan ja Ben Eavesin tarjoilusta, maalipaikkoja on luvassa. Hän on niiden käyttämisessä tehokkaampi kuin parin viimevuotinen ketjukaveri Nichlas Hardt.

» Lähetä palautetta toimitukselle