Helsingin paikalliset alkavat

LIIGA / Ennakko
Helsigissä nähdään vuoden ensimmäinen paikallispeli, kun HIFK ja Jokerit iskevät yhteen tiistaina. Ottelu on ensimmäinen joukkueiden neljästä kohtaamisesta kuukauden sisään.

Kuntokäyrät

HIFK:n alkuvuosi on ollut vaisu. Joulutauon jälkeisistä viidestä ottelustaan joukkue on hävinnyt kaikki, tosin neljä varsinaista peliaikaa pidemmälle menneissä otteluissa. Viime viikon tappiot kotona Ässille ja vieraissa HPK:lle tulivat voittomaalikisassa ja kenttäpelissä HIFK oli jo suhteellisen hyvin mukana tilanteissa.

Jokerien neljän ottelun pisteputki katkesi perjantaina, kun se hävisi kotonaan sarjakärki JYPille. Joukkueen saldo joulutauon jälkeen näyttää yhdeksää pistettä viidessä ottelussa. Jokerit ehti piipahtaa sarjassa jo neljäntenä kolmantena olevan HIFK:n perässä, mutta on nyt sijalla kuusi.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kolme kertaa. HIFK vei sarja-avauksen nimiinsä luvuin 5-3, mutta kaksi edellistä peliä ovat menneet Jokereille, toinen jatkoajalla ja viimeksi joulukuun alussa HIFK:n kotiottelussa luvuin 1-2. Joukkueet kohtaavat tämän ottelun jälkeen runkosarjassa vielä kolme kertaa viikon sisään helmikuun alussa.

Ratkaisun paikat

Otteluun lähdetään selvästi erilaisista asemista kun kauden aikaisempiin mittelöihin. HIFK:n peli on yskähdellyt ja toisaalta Jokerit on saanut omaa puolustuspakettiaan selvästi aikaisempaa parempaan kuntoon.

HIFK:lle erittäin tärkeää on joukkueen liikkeen löytyminen. Jokerien puolustusalueen keskustan murtaminen on erittäin vaikeaa, mikäli sitä ei pääse avaamaan nopeilla hyökkäyksillä ja kiekonriistoilla. Joukkueen ilmeen tulisi siis olla paljon ryhdikkäämpi kuin viimeisimmissä otteluissa ja pelin tulisi suuntautua päättäväisemmin maalia kohti.

Jokerien oman pään pelaaminen on ollut Erkka Westerlundin alaisuudessa hyvää tasoa. Joukkueen pitää kuitenkin pystyä käyttämään tehokkaammin hyväkseen hyökkäyksensä luomat tilanteet. Viime peleissä joukkueen ykköstykki Janne Lahti ei ole kantanut joukkuetta maaleillaan, joten muidenkin pelaajien pitäisi pystyä ratkaisuihin.


Lundell yllätettiin viimeksi kahdesti.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Kokoonpanot

Joukkueiden pelaajalistat alkavat kerrankin olla loukkaantumistilanteiden kohdalta hyvässä kunnossa. HIFK:n riveistä ovat sivussa puolustaja Ilari Melart ja hyökkääjä Robert Nyholm. Laituri Turo Järvinen ja kaukaloon pitkän tauon jälkeen palannut maalivahti Juuso Riksman hakivat lauantaina vauhtia Mestiksestä Kiekko-Vantaan riveistä. Maalilla jatkanee luultavasti Jan Lundell, kun Riksmanin pelituntuma on vielä vähäistä.

HIFK:n kokoonpanot ovat eläneet viime aikoina ja mm. lauantain HPK-peliin Kari Jalonen istutti Mikael Granlundin Jeff Hamiltonin ja Kimmo Kuhdan keskelle. Nähtäväksi jää, yrittääkö Jalonen herätellä myös muita pelaajiaan ketjumuutoksilla.

Jokerien puolella poissa on vain Jani Rita. Jokerit saa riveihin lisää leveyttä, kun nuorten MM-kisoista palaavat hyökkääjä Teemu Pulkkinen ja puolustajat Tommi Kivistö ja Nico Manelius ovat joukkueen käytettävissä. Ainakin Pulkkinen on suuressa roolissa, sillä hän palaa tutulle paikalleen Janne Lahden ja Antti Kerälän viereen. Jokerien muut koostumukset ovat alkaneet muotoutua, kun esimerkiksi kaksikko Petteri NokelainenTuomas Pihlman on pelannut jo pidempään yhdessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle