Valoa kohti

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan viimeinen rutistus ja jakso käynnistellään tiistaina Helsingissä, kun HIFK saa vastaansa Ilveksen. Kun kotijoukkue marssi tauolle kuuden ottelun voittoputkessa, hävisi Ilves yhtä monta peliä putkeen ennen viikon lepotaukoa. Illan tärkein kysymys kuuluukin, onko mikään muuttunut?

Kuntokäyrät

Pelinsä kanssa vuoden vaihteen kieppeillä taistellut HIFK on hiljalleen alkanut saada pelistä enemmän ja enemmän otetta. Kuuden pelin voittoputki tuli makeaan paikkaan, kun joukkue nappasi ennen taukoa tärkeät päänahat samoista sijoista taistelevista joukkueista.

Jos Helsingissä on menty voittavissa tunnelmissa, samaa ei voi sanoa Ilveksen tilanteesta. Joukkue on hävinnyt kuusi edellistä kohtaamistaan, eikä pelissä ole näkynyt kaivattua muutosta. Liigan jumbopaikalle juuttuneet tamperelaiset tarvitsevatkin kipeästi pisteitä, mikäli haluavat vielä välttää karsinnat.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Ja kolmesti myös helsinkiläisryhmä on poistunut kolme pistettä rikkaampana. Maaliero 14-1 kertoo karua kieltään siitä kuinka yksipuolisia joukkueiden kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet.

Ratkaisun paikat

Vaikka HIFK majaileekin komeassa voittoputkessa, on pelissä vielä rutosti parannettavaa kevättä silmällä pitäen. Joukkueen pelaamisen taso heittelee vielä melkoisesti pelin sisällä, mihin myös varmasti Petri Matikainen on tauolla kiinnittänyt huomiota.

Puolustuspelaaminen ja oma pelin avaaminen ovat kuitenkin ottanut hiljalleen askelia oikeaan suuntaan. Tähän kun lisätään joukkueen henkisen johtajan Ville Peltosen vahva paluu kaukaloihin, on voittoja pelin tason heittelystä silti napsunut hyvään tahtiin.


HIFK on ollut murskaavaa joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ilves esiintyi ennen taukoa otsikoissa lähinnä negatiivisissa merkeissä, kun seura kauppasi muutaman profiilipelaajan ennen tammikuun päättymistä. Myöskään kentällä ei ole juuri positiivisia merkkejä näkynyt. Seppo Hiitelä myönsikin TPS-tappion jälkeen todellisen ilmeen puuttuneen joukkueen tekemisessä.

Vierailijoiden ilme tuleekin olla tiistaina eri luokkaa kuin Turussa.
HIFK tulee varmasti kovaa päälle, joten tupsukorvien pitää olla alusta alkaen mukana pelissä. Nopeat takaiskut saattavat lannistaa itseluottamuksensa kanssa painivaa tamperelaisryhmää.

Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa Ilves on saanut aikaiseksi vain yhden maalin, mikä kertoo joukkueiden tasoerosta. HIFK on onnistunut puolustamaan tamperelaiset pois parhaimmilta tekopaikoilta, missä piilee myös tiistaina vierailijoiden suurin haaste.

Viikko on molemmille joukkueille tärkeä, kun valon määrä kasvaa päivä päivältä enemmän. HIFK kamppailee yhä tiukasti paikasta neljän parhaan joukkoon, Ilves epätoivoisesti pois liigajumbon paikalta. Siinä mielessä hyvä startti viimeiseen runkosarjan rypistykseen on molemmille joukkueille erittäin tärkeä.

Kokoonpanot

HIFK:n tilanne helpottuu kokoonpanojen osalta, kun Markus Kankaanperä palaa kaukaloon. Poissa varmuudella ovat Turo Järvinen sekä Juuso Riksman. Mikko Kurvinen sekä Janne Pesonen ovat sivussa flunssan takia.

Ilveksellä ei loukkaantumisrintamalla ole tapahtunut sen merkittävämpiä muutoksia. Poissa ovat ainakin Matias Sointu sekä Masi Marjamäki. Sen Sijaan Kai Kantola tekee paluun takaisin kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 0 7 7
2.Mikko Kousa 1 5 6
3.Eero Somervuori 2 3 5
4.Ville Peltonen 3 2 5
5.Mikael Granlund 0 5 5
Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 6 6
2.Toni Rajala 1 3 4
3.Antti Kangasniemi 1 1 2
4.Niko Peltola 0 2 2
5.Ville Korhonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle