Ilves Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves saapuu sunnuntain TV-pelin vieraaksi Helsingin jäähalliin. IFK:lla on hyvät mahdollisuudet kartuttaa pistetiliään tamperelaisten taskusta. Helppoa ottelua ei kotijoukkueelle kuitenkaan luvata, sillä TV-kameroiden edessä myös Ilveksellä luulisi löytyvän yritystä.

Vaikka Ilveksen pudotuspelimahdollisuudet menivät o aikoja sitten ja pelaajia on myyty pois ovat tamperelaiset pelanneet aika-ajoin hyvin, ja ”kiusanneet” sijoituksista taistelevia joukkueita. Ilveksellä on teoriassa vielä mahdollisuus ohittaa sarjassa viimeistä edellisenä oleva Pelicans. IFK tarvitsee edelleen pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin. Sopivasti pelejä voittamalla IFK:lla olisi mahdollisuudet vielä myös herkulliseen seitsemänteen paikkaan runkosarjassa.

Ilveksen maalivahtipeli ei ole onnistunut kunnolla koko kauden aikana. Bruce Racine ei pystynyt pelaamaan syksyllä, ja tuuraaja Tommi Satosaari ei ole pystynyt voittamaan otteluita Ilvekselle. Nuori Tuomas Nissinen pelasi tosin olosuhteet huomioon ottaen hyvin. Ilveksen maalivahtipelin pitäisi nyt toimia, jotta pisteitä tulisi. Racine ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta aloitti mm. Torstaina HPK:ta vastaan. IFK:n maalilla Dave Stathos on loistanut TPS-peliä lukuun ottamatta. Ainoa syys miksi Stathos istuisi penkillä olisi hänen lepuuttamisensa.

Ilveksen konkarisentteri ”Raimo” Raipe Helminen on päässyt viime peleissä pisteiden valossa vanhaan kuntoonsa. Vesa Viitakoski ja Jukka-Pekka Laamanen ovat olleet Ilveksen muut tehomiehet. Nuori Jesse Niinimäki on myös mielenkiintoinen nimi. IFK:n puolelta loukkaantumiset ovat nostaneet esille uusia ratkaisijoita. Frantisek Mrazek ja Toni Häppölä ovat molemmat tehneet viimeisissä peleissä kolme maalia.
Ennakkotietojen mukaan IFK on saamassa mukaan muutamasta pelistä pois olleen puolustajan Toni Söderholmin. Kimmo Kuhdan paluu näyttää huomattavasti epätodennäköisemmältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle