HIFK ennakkosuosikkina Ilveksen kaatoon

LIIGA / Ennakko
Neljän ottelun voittoputkessa kiitävä HIFK on vaarallisessa vauhdissa, ja liigan huonoin vierasjoukkue Ilves joutuu lauantaina vaikeaan paikkaan pisteitä Helsingistä tavoitellessaan.

Kuntokäyrät

Viiden viimeisen pelatun aikana HIFK on ollut koko liigan paras joukkue. Helsinkiläiset ovat keränneet otteluistaan neljä voittoa ja yksitoista pistettä hyvällä maalierolla 17-9.

Samaan aikaan Ilves on taapertanut melko pahasti. Viimeksi takkuturkit ottivat torstaina pataan Tampereen paikallisottelussa toiselta alavireiseltä joukkueelta Tapparalta. Viidestä viimeisestä ottelustaan Ilves on raapinut vain yhden voiton, ja senkin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Toisaalta tappioissakin joukkueen taisteluilme on pysynyt suhteellisen hyvänä loppuun saakka.

Tasaisessa sarjassa paljon voi muuttua lyhyessä ajassa. Vielä muutama kierros sitten tamperelaiset näyttivät olevan hyvässä nosteessa, kun joukkue sai ainakin toistaiseksi käännettyä surkeasti sujuneiden vierasotteluiden kelkkansa. Jos Ilves aikoo elätellä vielä jonkinlaisia toiveita runkosarjassa kuuden joukkoon selviytymisestä, on joukkue lauantaina pakkovoiton edessä.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden kuntopuntarit ovat sitä luokkaa, ettei ennuste lauantai-illan huumasta ole vierailijoiden kannalta kovinkaan ruusuinen. Silti Ilves ei lähde otteluun täysin aseettomana, ja kannattaa huomioida myös, että tamperelaiset ovat voittaneet kummatkin kauden kaksi aiempaa kohtaamista (5-1 ja 5-4 vl.).

Pelissä nähtäneen runsaasti erikoistilanteita, sillä kotijoukkue on koko sarjan eniten rangaistusminuutteja kerännyt ryhmä, ja vierailija löytyy saman tilaston kolmannelta sijalta. Yhteensä HIFK ja Ilves keräävät ottelua kohden keskimäärin lähes 40 minuuttia jäähyjä. Päivän terävyys ja kyvykkyys yli- ja alivoimakuvioiden rakentelussa tulevat ratkaisemaan siis poikkeuksellisen paljon.

Yksilötasolla kummaltakin joukkueelta löytyy huippuosaamista ja lisäksi suhteellisen paljon profiililtaan kolmoskentän jyriksi sopivia liigapelureita.

Kotijoukkueen parasta osaamista ovat sekä toisille paikkoja rakentava että itsekin osumia iskevä Kim Hirschovits sekä maalikuninkuudesta tosissaan kisaavat Arttu Luttinen (19 maalia) ja Ilkka Pikkarainen (20 maalia).

Ilvestä monessa ottelussa tehoillaan kantanut Markus Seikola on ollut koko kauden vierailijoiden parhaita pelaajia. Loistavien hyökkäyspään tehojen lisäksi puolustajalla on joukkueensa toiseksi paras plus-miinustilasto. Talouslama ei tule lähitulevaisuudessa Seikolan palkkapussissa näkymään.

- Joskus menee hyvin ja joskus vielä paremmin, mies itse kommentoi hyvin sujunutta kauttaan taannoisessa tv-ottelussa.

Maalivahtien välisessä kamppailussa Ilveksen Hannu Toivonen on aavistuksen edellä helsinkiläisiä virkaveljiään Jani Niemistä ja Juha Pitkämäkeä, mutta pari nollapeliäkin tällä kaudella kopanneelta Toivoselta on puuttunut tasaisuutta otteluiden välillä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen iloksi Toni Söderholm palaa pitkän sopimuksen kera Helsinkiin, ja puolustaja edustaa punanuttuja jo lauantaina.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttunevat edelleen ulkomaalaispelaajat Dan Hacker ja Tom Walsh. Lennart Petrell, Kimmo Kuhta, Matias Loppi ja Shawn Bates eivät ole vielä lauantaina pelikuntoisia.

Vierailijoista loukkaantuneena ovat olkapäätään poteva Masi Marjamäki, sekä pitkäaikaispotilaat Pasi Järvinen ja Mikko Kuukka. Tapparaa vastaan sairauden vuoksi poissa olleet Jani Keinänen ja Joonas Lehtivuori pystynevät pelaamaan Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle