Salon tulikaste HIFK:n vieraana

LIIGA / Ennakko
HPK:n uusi päävalmentaja Olli Salo haluaa loppukaudella nähdä joukkueen pelaavan rohkeammin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Seitsemän ottelua putkeen voittanut ja sarjakärkeen kivunnut HIFK kohtaa HPK:n tuplapelien merkeissä. HPK:n uudelle päävalmentajalle Olli Salolle ja nuorelle valmennusjohdolle ottelu on ensimmäinen liigatasolla.

Edelliset ottelut

HIFK on tammikuun aikana onnistunut nostamaan pelien perustekemisen tasoa, mistä kertoo seitsemän perättäistä voittoa. Kaikki neljä viimeisintä ottelua joukkue on voittanut lukemin 3-2 - varsinaisella peliajalla. Viimeisimmät tuplapelivastustajat Blues ja KooKoo eivät ole kovimmasta päästä, mutta varsinaisella peliajalla hoidetut kolmen pisteen voitot ovat otteluruuhkassa tärkeitä.

HPK kyntää sarjan peräpäässä ja viimeisimmästä viidestä ottelusta joukkue on kerännyt vain kolme pistettä. Aiemmassa tuplapeliparissa joukkue kohtasi kriisissä rypevän Bluesin ja sai espoolaisilta vain yhden pisteen voittolaukauskilpailuun venyneen keskiviikon kamppailun jälkeen. Hämeenlinnalaisten pelillinen identiteetti on ollut hakusessa oikeastaan koko kauden ja pelistä on puuttunut rentous.

Ratkaisukohdat

HIFK:n maalilla vakuuttavasti esiintynyt Ville Husso on sairastellut, mutta Kevin Lankinen hoiti tonttinsa kunniakkaasti. Hän on jäänyt selkeästi punanuttujen kakkosmaalivahdiksi, mutta osoittanut Husson tavoin nousukuntoa kevättä kohti mentäessä.

Hyökkäyspäähän alkukauden maalipyssy Juuso Puustinen oli välillä varjojen mailla, mutta nyt kiekko on alkanut löytää jälleen verkon perukoille. Kahdessa KooKoo-pelissä Puustinen iski kiekon kolmesti kouvolalaisten verkkoon. Tämä teki varmasti hyvää hyökkääjän itseluottamukselle ja maaleja saatetaan nähdä myös kerhoa vastaan.

HPK:n johto teki omat johtopäätöksensä joukkueen otteista kauden aikana ja päävalmentaja vaihtui Pasi Arvosesta Olli Saloon. Myös muuta valmennusjohtoa uusittiin samalla. Harjoituksissa uusi valmennustiimi on painottanut, että erityisesti aktiivisuutta ja kiekollisuutta pitää pystyä lisäämään. Myös maalinteossa rohkeus, röyhkeys ja rentous on puuttunut, vaikka laukauksia joukkue saa aivan kiitettävästi aikaiseksi.

HIFK:n otteet eivät ole olleet ylivoimaisia häntäpäässä olevia joukkueita vastaan, mutta voittoputki kertoo, että joukkueen perustekeminen riittää tällä hetkellä. Valmentajaa vaihtanut HPK ei luultavasti aseta joukkuetta vielä kunnon testiin.

Tilastopoiminta

KalPasta HPK:ssa lainassa oleva Samu Perhonen loukkantui keskiviikon Blues-kamppailussa. HIFK:ta vastaan maalilla pelannee Jere Myllyniemi. Lokakuun lopulla HIFK kohtasi HPK:n Hämeenlinnassa ja Myllyniemi vaihdettiin pois maalilta toisen erän alkuminuuteilla, kun punanutut olivat takoneet jo neljä maalia kerhon verkkoon.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #17 | Sibir

Laitahyökkääjä

Sai KooKoo-pelien myötä ketsuppipulloa auki. Jatkuuko maalivire myös peräpäässä roikkuvaa HPK:ta vastaan?

Sakari Manninen #65 | Salavat Julajev

Keskushyökkääjä

Kerhon ykkössentteri on tehnyt tammikuun otteluissa vain tehot 2+1=3. Tuoko valmentajanvaihdos uutta virtaa pelaamiseen?

» Lähetä palautetta toimitukselle