Putki poikki

LIIGA / Ennakko
Kiekko on karannut.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Helsingin IFK isännöi lauantaina Bluesia. Lähtökohdat otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset, molemmilla on allaan pidempi heikko jakso. Ottelu on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen.

Blues on voittanut vieraissa viimeksi 5.10. Ässiä vastaan. Viimeisin voitto HIFK:sta vieraissa on kevään 2008 pudotuspeleistä.

Joukkueet ovat liigan kuntopuntarin pohjasakkaa. Bluesiakaan ei kannata kirjoittaa voittotaistelusta ulos, vaikka historia rohkaiseekin siihen helposti.

Espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi aiemmin sinisillä olevan perjantaina iso mietinnän paikka. Blues yrittää saada elementtejä kotipelaamisestaan mukaan bussiin.

- Kova peli tulossa. Samanlainen tilanne siellä on vähän Bluesissakin, että se homma ei ole ollut herkkua pitkään aikaan, joten mielenkiintoisista asetelmista matsiin kyllä lähdetään. Iso peli molemmille, HIFK-käskijä Pasi Sormunen puolestaan mietti perjantaina JYP-häviön jälkeen.

- Vaikka ollaan lähiaikoina hävitty paljon noita yhden maalin pelejä, niin ne on olleet meiltä kuitenkin melko hyviä otteluita. Tällaiset otteet eivät tule kuitenkaan huomenna kyllä riittämään, Sormunen jatkoi.

Sormunen on saanut osakseen paljon kritiikkiä ja potku-uhalla on spekuloitu.

- Mä olen IFK:n mies, joten mä olen ennen kaikkea huolissani tämän hetken IFK:sta. Että mulle on niinkuin aivan vitun yksi lysti sitten, jos joku päättää sellaisen ratkaisun tehdä, niin siinähän sitten tekee. Mä olen IFK:n mies nyt, ja tulen aina olemaan, Sormunen sanoi perjantaina.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti Espoossa voittojen ollessa 1-1. HIFK:lla on allaan neljä tappiota ja Bluesilla mainitut vierastappioputket tämän kauden liigassa ja Nordenskiöldinkadulla.

Ortio jatkaa HIFK:n maalilla

HIFK on tuskaillut enimmäkseen maalinteon kanssa. Joukkueen paras pelaaja, maalivahti Joni Ortio on monesti pitänyt tehotonta ryhmää mukana peleissä. Myös Bluesin maalintekotehokkuus on heikentynyt alkukaudesta, mutta sen suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspelissä. Torstain Pelicans-peli oli huima parannus edeltäneestä Jokerit-koitoksesta.

Bluesin kokoonpano noudattelee todennäköisesti hyvin samaa kaavaa kuin Pelicansia vastaan. Antti Orella on alla hyviä suorituksia, joten hän on hyvä ehdokas maalille.

Sormusella riittää mietittävää. Siim Liivik hölmöili pelikiellon ja perjantain pelissä osan joukkueen pelaajista voi sanoa pelanneen vähintäänkin keskinkertaisesti ja turhautuneesti.

Seuraa Heitä

Roope Talaja #20 | Ässät

Laitahyökkääjä

Voimalaiturin maalihana on tukkeutunut. Löytyisikö tehoja ex-seuraa vastaan?

Henri Laurila #44 |

Puolustaja

Nousi takaisin omalle tasolleen viime pelissä. Kolkuttelee piste-ennätystään ja pelaa väkevää oman pään peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle