Matikaisen armeija Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina heikosti pelanneet HIFK ja Blues iskevät yhteen lauantai-illan taistelussa Helsingissä. Tiukkoja pelejä pelanneet joukkueet yrittävät päästä takaisin omaan pelirytmiinsä.

Kuntokäyrät

Kumpikin joukkue on esiintynyt pisteiden valossa totuttua huomattavasti heikommin joulutauon molemmin puolin. Joulukuun alun jälkeisissä kymmenessä edellisessä ottelussa HIFK:lla on koossa kymmenen pistettä ja Bluesilla liigan heikoin seitsemän pistettä.

HIFK katkaisi tiistaina kuuden ottelun tappioputkensa, kun se haki Raumalta 2-3-voiton Lukosta. Sitä ennen HIFK oli joutunut tyytymään vain jatkoaikapisteisiin joulutauon jälkeen.

Blues puolestaan hävisi torstaina JYPille kotonaan luvuin 1-2. Sitä ennen Blues oli katkaissut kolmen ottelun tappioputkensa tiistaina 4-2-voitollaan HPK:sta.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina tiukkoja, ja sama tahti on jatkunut tälläkin kaudella. HIFK vei kaksi ensimmäistä ottelua luvuin 0-2 ja 2-1 voittomaalikisassa. Blues otti kauden kolmannessa kohtaamisessa 3-2-luvuin ensimmäisen voittonsa HIFK:sta kahteen vuoteen, sillä Kari Jalosen miehistö oli onnistunut nappamaan voitot itselleen edellisillä kausilla.

Kohtaamiset ovat olleet myös fyysisiä ja kiihkeitä, kun kumpikin joukkue pelaa parhaimmillaan samanlaista aktiivista karvauspeliä, jossa kaukaloon ei jätetä juurikaan tilaa. Tunteet ovat kuumenneet välillä niin kentän kuin vaihtoaitionkin puolella. Bluesin valmentaja Petri Matikaisen tunteita ovat kärventäneet hänen joukkueensa kokemat tuomariratkaisut, joilla esimerkiksi tällä kaudella ex-HIFK-puolustaja Jere Karalahti on ajettu ulos kahdesta ottelusta.


Ylimääräistä tilaa joutuu kaukalossa etsimään tarkasti.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Suurin ero joukkueiden välillä on maalinteossa ja ylivoimalla. HIFK on tehnyt tähän mennessä 131 maalia – eniten liigassa – kun taas Bluesin saldo on vain 95 osumaa. Oletettavin käsikirjoitus pelille onkin sellainen, jossa ottelu etenee tiukasti, mutta HIFK saa ratkaistua ottelun paremmalla viimeistelyllään.

Kokoonpanot

HIFK:n riveistä ovat olleet poissa pidempään nilkkavaivainen Ilari Melart ja polveaan paranteleva Robert Nyholm. Tommi Kovanen on ollut vatsataudissa ja hyökkääjistä ovat sivussa käsivamman takia Turo Järvinen ja nivusvammainen Eetu Pöysti. Raumalla vajaan pelin pelanneen Kimmo Kuhdan tilanteesta ei ole tietoa.

Viime pelissä Raumalla HIFK:n ykkösketjuna nähtiin jo viime keväänä spekuloitu yhdistelmä Ville PeltonenMikael GranlundJuha-Pekka Haataja, joka toimikin onnistuneesti. Mikäli ketju pääsee iskuun, voi se olla ratkaisun avain joukkueelleen.

Bluesin sairaslista on epätavallisen lyhyt, kun vain kylkivammainen kapteeni Toni Kähkönen on listalla. Bluesin kokoonpanoon palaa pelikieltonsa kärsinyt Jari Sailio. Espoolaisten miehistössä silmiinpistävää on ketjujen tasaisuus: varsinaista ykkösnyrkkiä ei ole, mutta materiaali on laaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle