Joko koittaa Bluesin aika?

LIIGA / Ennakko
Espoo Blues saapuu Helsingin IFK:n vieraaksi Helsingin Jäähalliin.

Jälleen Helsingissä kohtaavat kaksi aika ailahtelevaa joukkuetta. IFK on viidestä viimestä ottelustaan kolme ja Blues taas voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan.

IFK:lla on viiden kotiottelun putkesta pelattuna kaksi ja nyt tulee ensimmäinen kova vastustaja vastaan. Edelleenkään Blues ei ole olemassaolonsa aikana voittanut kertaakaan IFK:ta runkosarjassa Helsingissä.

Blues on hyvän putkensa jälkeen ruvennut hieman rykimään. HPK voitti sinipaidat ja perään Tappara haki pisteet jatkoaikavoitollaan Espoosta.

IFK hienoisessa nosteessa

Vain hienoisessa nosteessa siksi, että vastassa ovat olleet kahdessa viimeisimmässä ottelussa kaksi sarjataulukon alimpana olevaa joukkuetta. Ässiä vastaan IFK:n peli alkoi jo näyttämään hyvältä, mutta oliko tuo vain lauantai-illan huumaa? Se nähdään Bluesia vastaan.

Poissa ottelusta ovat varmasti R-P Lehtonen, Kimmo Salminen ja Roman Vopat. Carlo Grünnin pelikunto selviää vasta pelipäivänä.

Bluesilla pientä ailahtelua

Blues pelaa välillä upeaa hyökkäävää kiekkoa, mutta osittain tuntuu peli ailahtelevan liikaakin. Pitkän voittoputken jälkeen on muutamia tappioitakin tullut, mutta Mike Stapletonin tulo joukkueeseen on varmasti piristysruiske espoolaisryhmälle.

Bluesilla on nyt koossa todellinen huippujoukkue, mutta miten käy yhteispeli tällä kertaa. Siinä yksi ottelun ratkaisunavaimista.

Bluesilta ottelusta poissa ovat ainakin kaksi maalivahtia, Mika Oksa ja Jarmo Myllys. Mielenkiintoista onkin nähdä, kumman melkoisen kokemattomista, mutta hyvin pelanneista maalivahdeista Blues asettaa maalilleen. Myllyniemen vai Heinosen?

Miten käy?

Bluesilla on paras mahdollisuutensa moneen kauteen voittaa IFK Helsingin Jäähallissa. Joukkue on vahvistunut kovasti ja kaksi ensimmäistä ketjua vilisee tähtiä. Pokan riittämisestä on myös paljon kiinni.

IFK:n pitää jatkaa Ässät-pelistä jälleen helsinkiläisyleisölle tutuksi tullutta taklauspeliä ja myös luistelutempo on pidettävä koko ottelun ajan kovana. Bluesin ase on luistelu ja jos sitä saadaan hidastettua, ovat aseet IFK:lla.

Erikoista

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Helsingissä pelataan samaan aikaan kaksi SM-liigaottelua ja vielä kaikki pääkaupunkiseudun joukkueet muutaman kilometrin säteellä. IFK-Blues Jäähallissa ja Jokerit-Pelicans Areenalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle