Blues saapuu IFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Kolme perättäistä tappiota kärsineet Helsingin IFK ja Espoon Blues kohtaavat ennen espoolaisille niin vaikeassa Helsingin Jäähallissa. Viime vierailullaanhan Blues vei ensimmäistä kertaa espoolaisseuran liigahistorian aikana täyden pistepotin Helsingistä.

Ottelusta löytyy monia osakokonaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin mielenkiintoisen. Blues siis voitti viimeksi Helsingin Jäähallissa ja mursi sitä pitkään piinanneen taian. Onko Bluesista uusimaan temppunsa vai jatkuuko tappioputki?

Toisaalta tämäkin ottelu on IFK:lle niin sanottu kuolemankamppailu, sillä playoff-viiva lähenee kovaa vauhtia ja jokainen piste on tässä vaiheessa kautta erittäin tärkeä. Tappioputki on saatava poikki tai muuten playoff-viivan alapuolella vaanivat SaiPa ja TPS tulevat pian IFK:sta ohitse.

IFK:n loukkaantumishuolet helpottaneet hieman

Jari Kauppilan siirtyminen IFK:hon tuli varmasti joukkueen kannattajille jonkinlaisena helpotuksena, sillä viime perjantaina Lukkoa vastaan pelannut joukkue suorastaan huusi uutta sentteriä ylivoimaa pyörittämään. Kauppilalle on luvassa valtavasti vastuuta IFK:ssa ja varsinkin maalipörssin jaetulla kakkossijalla 19 tehdyllä maalilla majaileva Kimmo Kuhta saa varmasti uutta voimaa Kauppilan kaltaisesta syöttelijästä.

IFK:ta kohdanneet loukkaantumiset ovat hieman helpottamassa, sillä R-P Lehtonen, Roman Simicek, Timo Pärssinen, Joonas Vihko sekä Mikko Laine palaavat torstaina takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Nyt IFK:n kokoonpano alkaa taas näyttämään sellaiselta, jolla voidaan jopa otteluita voittaa. Tosin pitää muistaa, että vammoistaan parantuneiden pelaajien pelituntuma voi vielä olla hieman hukassa. IFK:n kannalta toivottavaa olisi, että tämä ei juuri vaikuttaisi otteisiin.

Viime peleissä IFK:lle kuvaavaa on ollut, että peliä on jaksettu pyörittää kaksi erää, mutta yksi erä ottelusta on yleensä mennyt pahasti penkin alle. Eli koko kauden ajan jauhettua tasaisuutta joukkue etsii edelleen.

Lukkoa vastaan nähtiin ensinnäkin monia uskomattoman alokasmaisia virheitä, mutta myös perus-IFK:n luonteeseen kuuluvia omien suojeluja nyrkein. Virheet pitää saada pois, mutta varsinkin Bluesin kaltaista hyvin luistelevaa joukkuetta vastaan tarvitaan myös kovaa peliä taklausten muodossa. Jokereita vastaan taklaustilastokin oli IFK:lle tappiollinen, mutta toiselle pääkaupunkiseudun joukkueelle tätä tilastoa ei saa IFK hävitä. IFK:n imago ja brändi alkaa hiljalleen hiipumaan, jos oikeanlaista kovuutta ei löydy.

Poissaolijoiden listalla on lähinnä melkoisen pitkään tai jopa loppukauden poissaolevat Carlo Grünn, Tuomo Ruutu ja Roman Vopat. Myös nuoriso-osaston Arttu Luttinen ja Eetu Holma ovat pelistä poissa.

Bluesin tahti hiipunut

Pitkään erittäin hyviä otteita esittänyt Espoon Blues on ruvennut joulun jälkeen hieman hiipumaan ja onkin voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan vain kolme. Bluesia on vaivannut sama tauti kuin IFK:takin eli ailahtelevaisuus. Viime lauantaina Jokereita vastaan Blues hallitsi ottelua ja kentällä nähtiin lähes paras Blues-joukkue kautta aikojen, vain voitto jäi Ilmalasta puutumaan. Blues luisteli ja teki valtavasti töitä ilman pisteitä. Pisteiden osalta samalla tavalla kävi myös tiistaina Espoossa, kun TPS jäädytti pelin ja näin hidasti Bluesin luistelun nollaan. Vain Jarmo Myllyksen huipputorjunnat ja TPS:n huono viimeistely piti numerot noinkin tasaisina.

Selitykseksi tappioille ei riitä loukkantumiset, sillä Blues-joukkue on maalivahteja myöten lähes täysissä voimissaan loukkaantumisten suhteen. Vain lupaava Niko Nieminen on joukoista poissa. Asennevammat toki ovat suurena osana jääkiekossa ja kun joukkueen maestro Jan Calounkin TPS:ää vastaan keskittyi kaatuiluun ja tuomareiden kanssa keskusteluun, niin keskittyminen on varmasti hieman kateissa. IFK:ta vastaan espoolaisryhmä ei siis voi lähteä takki auki, vaan sen on nöyrästi lähdettävä hakemaan pisteitä Nordenskiöldinkadun Jäähallista. Bluesin luistelutahdin on noustava paljon tiistai-illan surffailusta, jotta molemmat pisteet matkaisivat joukkueen mukana Espooseen.

Miten käy?

Molemmat joukkueet himoavat varmasti näitä pisteitä, eikä ottelusta ole tulossa mitään seisoskelutuokiota torstai-iltana.

Yksi tärkeimmistä osa-alueista on jälleen maalivahtipeli ja sen onnistuminen. Dave Stathos on pelannut IFK-maalissa varmasti, mutta pakisto ei ole hänelle täyttä tukeaan antanut. Jarmo Myllys taas Blues-maalissa on pelannut muuten hyvin, mutta pari lipsahdusta jokaiseen otteluun loukkaantumisesta toipumisen jälkeen on kuulunut.

Blues ja IFK ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa ja IFK on onnistunut vain kahteen tasapeliin, muuten Blues on vienyt täydet pisteet. Olisikohan nyt IFK:n aika voittaa??

» Lähetä palautetta toimitukselle