Blues HIFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Pääkaupunkiseudun keskiviikkoillan SM-liigaottelussa nähdään kaksi erilaisista asemista otteluun lähtevää joukkuetta. Kotijoukkue HIFK:lla on takana neljä voitettua ottelua ja sarjasijoitus on suhteellisen tukevasti kuudes. Valmentajavaihdoksista piristystä etsivä Blues pyrkii edelleen ylöspäin sarjan jumbopaikalta.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Espoossa päättyi isäntien selvään 4-0 -voittoon. Silloin Bluesin pelissä oli energiaa ja IFK:lta puolestaan puuttui viimeinen terävyys otteista. Ottelun jälkeen joukkueet kuitenkin jatkoivat juuri päinvastaisiin suuntiin kuin mitä tuloksesta oli voinut päätellä.

IFK:n peli on ollut edellisen Blues-ottelun jälkeen suhteellisen hyvässä mallissa. Neljästä viimeisestä ottelusta joukkueella on kasassa neljä voittoa kymmenen pistettä 12 mahdollisesta. IFK:n voittoputken tärkein pelaaja on ollut kuusi maalia viimeisessä neljässä ottelussa tehnyt Kimmo Kuhta. IFK:n voittojen takana on kuitenkin ollut osaltaan myös sen, että Kuhdan takaa on maalintekijöitä löytynyt myös muista ketjuista.

Tällä hetkellä muiden ketjujen maalintekovoima on erityisen tärkeää IFK:lle, sillä Timo Pärssisen puuttuminen Brett Harkinsin johtamasta ykkösketjusta saattaa hyvinkin näkyä kentällä. Vaikka Pärssinen onkin ollut tähän asti vielä keskenkuntoinen keväisen olkapääleikkauksen jäljiltä on hänen panoksensa ketjussa tärkeä. Varsinkin ylivoimapelissä kuviot voivat seota, kun tilalle tarvitaan uusi mies.

Pärssisen paikalle tyrkyllä oleva Jarkko Ruutu sopi ainakin pelaajatyyppinä parhaiten Hannu Aravirran käytössä olevista miehistä IFK:n ylivoimaan, jossa Pärssisen tehtävänä on ollut maalin edustalla ja takarännissä tapahtuva pelaaminen.

Blues voittojen teille

Blues pelasi IFK-voittonsa jälkeen neljä tappio-ottelua. Nyt valmentajakuvionsa ainakin toistaiseksi järjestykseen saanut Blues on kuitenkin kahdessa edellisessä ottelussaan kiivennyt takaisin kohti oikeita raiteita. HPK:ta vastaan joukkue joutui vielä tyytymään pisteettömään iltaan, mutta nousi peliin mukaan kolmannessa erässä, joka päättyi 2-0 -voittoon. Tiistain TPS-ottelu tuotti jo kaksi pistettä.

Bluesin rivit eivät ole otteluun lähdettäessä parhaassa mahdollisessa miehityksessä. IFK:n joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa nollannut Mika Oksan on kärsinyt flunssasta eikä todennäköisesti esiinny kentällä. Riveistä ovat poissa myös Kari Kalto ja kapteeni Rami Alanko. Bluesin kannalta ilahduttavaa oli tiistain pelissä pienen loukkaantumisen jälkeen kentälle palanneen Landon Wilsonin esitys. Pakaralihasvamma on historiaa, ja Wilson teki paluuottelussaan heti kaksi maalia.

Wilsonin ohella Bluesin ratkaisupelaajia on arvaamaton Ladislav Kohn, joka saattaa nousta missä tahansa ottelussa ratkaisijaksi henkilökohtaisen osaamisensa ansiota. Kohnin vierellä pelaaja Olli Ahonen on myös ollut hyvässä vireessä viime peleissä. Käyttämätöntä potentiaalia Bluesin riveistä löytyy vielä NHL-vahvistus Ryan Malonelta, joka on tähän asti ehtinyt kerätä kuudessa ottelussa tilastoihinsa vain kaksi maalia.

Tasaisempaa?

Bluesin ottelut ovat jo muutaman vuoden ajan olleet tuloksellisesti suhteellisen tiukkoja, mutta päättyneet usein sinisten niukkaan tappioon. Pekka Rautakallion ilme Bluesin peräsimessä näyttää rauhoittaneen Bluesin sen verran, että joukkue saattaa pystyä suorituksiin myös tiukoissa tilanteissa.
Tähän mennessä IFK:n kotitaika Bluesin vastaan on pitänyt varsin vahvasti, sillä espoolaisilla on kasassa vain yksi voitto 36 kohtaamisesta liigaotteluissa. Viime aikojen pelit ovat kuitenkin olleet tasaisempia, ja Bluesilla on IFK:n suosikkiasemasta huolimatta täydet mahdollisuudet komistaa voittosarakettaan, varsinkin nykyisten tasapelittömien otteluiden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle