Raimon joukot voittoputkea rakentamassa?

LIIGA / Ennakko
Ottaako Summasen miehistö jälleen kotivoiton Ässistä?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kolmen ottelun tappioputkessa sukeltava Porin Ässät saapuu keskiviikkona HIFK:n vieraaksi Nordenskiöldinkadulle. Kääntyykö porilaisten kurssi vai ottaako HIFK kauden toisen voittonsa patapaidoista?

HIFK ja Ässät pelasivat kauden ensimmäisen keskinäisen ottelunsa parisen kuukautta sitten Helsingissä. Tuolloin helsinkiläiset korjasivat täyden pistepotin 5-3-voitollaan.

Karjala-turnauksen jälkeen HIFK on pelannut kolme ottelua, joista kaksi kotihallissa. Molemmat kotiottelut ovat myös päättyneet helsinkiläisten voittoon. Patapaidat ovat maaottelutauon jälkeen pelanneet kaksi ottelua, jotka molemmat ovat päättyneet tappioon. Porilaisten viimeinen ottelu oli vieraspeli Kärppiä vastaan. Kyseisessä ottelussa Pekka Virran miehistö oli pisteen syrjässä kiinni vielä neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta viimeisten minuuttien aikana oululaiset repäisivät kolmen maalin eron.

Kauden toisen ja kolmannen kuudenneksen aikana porilaisten pelaamiselle on ollut tyypillistä ratkaisijoiden vähäisyys. Ässät on ollut lähes yksinomaan kaksikon Niklas Hagman-Dragan Umicevic tehojen varassa. Tilanne muistuttaa viime vuoden syksyä, jolloin kaksikko Stephen Dixon-Jesse Joensuu otti joukkueen harteilleen ja kantoi sitä läpi pimeän syksyn. Jonkin aikaa. Onko Ässät jälleen tilanteessa, jossa kärkipelaajat eivät enää yksinään jaksa joukkuetta kantaa?

Helsingin IFK on pelannut kolme viimeistä otteluaan sarjataulukon kärkikuusikkoon kuuluvia joukkueita vastaan. Tuloksena kaksi kotivoittoa ja tiukka tappio Jyväskylässä. Parantuneiden tulosten takana on ennen muuta puolustuspelaamisen jämäköityminen Daniel Fernholmin saapumisen ja Oscar Eklundin tervehtymisen myötä. Myös hyökkäyspelaaminen on alkanut toimimaan aiempaa paremmin ja HIFK onkin onnistunut luomaan kohtuullisen määrän maalintekopaikkoja. Erikoistilannepelaaminen on HIFK:lla toiminut jo pidempään.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa Ässät oli hienoinen ennakkosuosikki. Tuolloin porilaiset kaatuivat kokemattoman maalivahdin pariin virheeseen. Keskiviikkoillan kamppailuun ennakkosuosikkina luistelee nousukuntoinen HIFK.

Helsinkiläisiltä sairastuvan puolella ovat puolustajat Mikko Kurvinen ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Matti Kuparinen ja Thomas Nykopp. Ässät pääsee peliin lähes parhaalla kokoonpanollaan. Varmuudella peliasuun jättää sonnustautumutta loukkaantuneena oleva luottopuolustaja Tapio Sammalkangas.

Seuraa Heitä

Dragan Umicevic #84 |

Oikea laitahyökkääjä

Ruotsalainen on 2000-luvun taitavin patapaitaa kantanut pelintekijä. Loistava pelisilmä yhdistettynä millimetrin tarkkoihin ja oivaltaviin syöttöihin tuottaa joukkuekavereille maalintekopaikkoja varsinkin ylivoimalla.

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Amerikkalaissentterin tervehtyminen piristi merkittävästi HIFK:n hyökkäyspelaamista ja paransi ylivoiman toimivuutta. Iskenyt maalin kahdessa viimeisessä ottelussa. Osuuko myös keskiviikkona?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Arttu Luttinen 2 4 6
2.Corey Elkins 3 3 6
3.Eero Somervuori 2 1 3
4.Jason DeSantis 0 2 2
5.Ville Peltonen 0 2 2
Ässät M S P
1.Niklas Hagman 1 3 4
2.Sami Mutanen 1 2 3
3.Sami Lähteenmäki 2 1 3
4.Tuomas Pihlman 3 0 3
5.Dragan Umicevic 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle