Punapaitojen kohtaaminen Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Legenda kertoo, että SM-liigassa on kaksi punapaitaista joukkuetta, jotka taklaavat ja pelaavat kovaa jääkiekkoa. Kun mietitään näitä legendoja, tulee mieleen kaksi joukkuetta, Helsingin IFK ja Porin Ässät. Tärisevätkö tiistaina laidat Helsingin Jäähallissa, kun nämä joukkueet kohtaavat?

Ensimmäisen näiden joukkueiden tämän kauden kohtaamisen jälkeen kuuli monia porilaiskommentteja, joissa kerrottiin kuinka kaksi perinteisesti kovaa taklaavina tunnettua punapaitaista joukkuetta onnistui luomaan Isonmäen jäähallissa pelattuun otteluun vanhan ajan jääkiekko-ottelun tunnelmaa. Eikä tuosta ole juuri valitettavaa. Molemmat pelasivat tuolloin hienon kamppailun, joka päättyi IFK:n 2-3 vierasvoittoon.

Porissa pääosassa olivat maalivahdit, joista varsinkin Timo Laaksoharjun huipputorjunnat saivat paljon kiitosta IFK-leiristä. Scott Langkow otti myös ottelussa tärkeimmät kiekot kiinni, mutta ei voinut Timo Pärssisen takalaudoituksesta pompanneesta kiekosta tekemälle maalille mitään.

Kovia pomppuja voidaan odottaa myös Helsingin Jäähallin laidoilta, sillä viime viikon IFK-Jokerit-ottelussa nähtiin useita yllättäviä tilanteita, kun kiekko pomppi laitojen epätasaisuuksista milloin minnekin. Samoin Helsingin Jäähallin jää tuntuu olevan hieman heikossa kunnossa, sellaista kaatuilua on lähiaikoina nähty. Vai onko sitten luistimien teroittajilla ollut huonoja päiviä?

Tauko voi kaiken muuttaa

Maajoukkuetauolle lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun molemmat punaiseen pukeutuvat joukkueet olivat liigan kärkikaksikossa. Ässät maalieron turvin ykkösenä ja IFK kakkosena. IFK neljästä ottelustaan kolme hävinneenä, Ässät taas kaksi voittaneena ja kaksi hävinneenä(joista toisesta tasapelipiste).

Tauolta tuli takaisin voittojen tielle palannut HIFK ja 0-5 päättyvien kotitappioiden tielle lähtenyt Ässät.

IFK oli saanut harjoiteltua puolustustaan hyvin tauolla, vaikka joukkueesta viisi pelaajaa eri maiden maajoukkueissa pelasikin. Myös Dave Stathos palasi maajoukkuetauolta täysin eri miehenä kuin minä tauolle lähti. Kaksi päästettyä maalia kolmessa ottelussa ja kruununa vielä kaksi nollapeliä kovilla torjuntamäärillä. Stathos on siis pelannut 120 minuttia päästämättä maaliakaan eli saman verran kuin Ässät on ollut tekemättä maaliakaan.

Ässät taas on ilmeisesti tehnyt jotain taikoja tauolla, sillä joukkueen peli on ollut täysin jumissa. Kaksi 0-5 tappiota, ensin Lukkoa vastaan ja sitten Ilvestä. Huippumaalivahti Scott Langkown loukkaantuminen ja toisaalta maalihanojen totaalinen sulkeutuminen ovat varmasti aiheuttaneet Ässä-leirissä monia synkkiä ajatuksia.

Loukkaantumishuolet

IFK:sta poissaolijoita on ainakin Ladislav Benysek ja yksi kentällinen, joka IFK:n nykyisen rotaation mukaan on poissa pelistä tästä ottelusta. IFK:llahan on nykyisin 5-6 kentällistä pelaajia, joista toki vain 13 mahtuu hyökkääjistöön kerralla. Syöttömestari Brett Harkinsin nivusvamma voi pitää miehen vieläkin sivussa, mutta pelaaminen on myös mahdollista.

Ässien pahin poissaolon on siis Langkow, joka ei ilmeisesti ole mukana vielä tiistain ottelussakaan. Täten nuori Matti Järvinen tai JYPistä loppukaudeksi vuokrattu Tommi Tervo toimivat Ässien maalintukkeena.

Miten käy?

Vedonlyöntikertoimet tuskin antavat Ässille kovinkaan kovia mahdollisuuksia ottelussa, mutta mikään ei tässä liigassa ole varmaa. Ässät taisteli kovasti ennen maajoukkuetaukoa ja nousi monta kertaa tappioasemasta Hockey Night-ottelussa SaiPaa vastaan. Samanlaista taistelua tarvitaan nytkin.

IFK taas osoitti lauantaina Pelicansia vastaan, että se ei lähde edes peliin ennakkosuosikkina takki auki, vaan hoitaa Hannu Aravirran johdolla pelinsä tasaisen varmasti. Takin napit on pidettävä kiinni tässäkin ottelussa, sillä Ässät on aina vaarallinen joukkue ärsytettynä.

» Lähetä palautetta toimitukselle