Kapteeni Peltosen paluu

LIIGA / Ennakko
Johdattaako Ville Peltonen HIFK:n voittojen tielle?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Helsingin IFK yrittää kääntää kurssiaan torstai-iltana, kun vieraaksi saapuu Porin Ässät. HIFK:n kapteeni Ville Peltonen on palautunut pelikuntoiseksi ja on ottamansa paikkansa kokoonpanosta. HIFK:ssa SM-liigataipaleensa yli 15 vuotta sitten aloittanut Niklas Hagman tekee paluun Nordenskiöldinkadulle, tällä kertaa patapaidassa.

Patapaitojen kausi on alkanut kaksijakoisesti. Viirinnostoa seuranneessa avauskamppailussa Lukkoa vastaan Ässät vei ottelua lähestulkoon mielensä mukaan ja voitti Satakunnan herruudesta käydyn taistelun puhtaasti 4-0. Pekka Virran miehistö oli ottelussa aloitteellinen, aktiivinen ja aggressiivinen. Varsinkin karvauspelaaminen sekä näyttävästi pyörinyt ylivoima tuottivat vaikeuksia raumalaisille.

Vastaavasti otteita TPS-ottelussa ei voi kuvailla yhtä onnistuneiksi. Porilaiset olivat tuolloin kelvollisesti pelissä mukana ottelun puolivälin paikkeille, mutta sen jälkeen energiavarastot olivat siinä määrin tyhjentyneet, ettei Ässistä ollut enää haastamaan turkulaisia. Kyseisessä ottelussa hallitseva mestari kaatui räikeisiin yksilövirheisiin, joista TPS onnistui rankaisemaan tehokkaasti.

HIFK:n alkukausi mollivoittoinen

Pääkaupungin punapaitaisen joukkueen alkukauden otteista on löydettävissä positiivisia asioita poikkeuksellisen vähän. Harjoituskaudella stadilaiset onnistuivat voittamaan ainoastaan yhden ottelun kahdeksasta, eivätkä tulokset ole kääntyneet parempaan suuntaan myöskään runkosarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

HIFK:n viisikkopelaamisessa, sen paremmin kuin erikoistilanteissakaan, ei ole ollut kehumista. Kunnollisia, maalintekopaikkaan päättyneitä hyökkäyksiä on onnistuttu rakentamaan melko niukasti, alivoima on ollut passiivista ja ylivoima mielikuvituksettoman näköistä kiekonsiirtelyä. Mainituista puutteista huolimatta löytyy HIFK:n heikoin kohta tällä hetkellä oman maalin edestä. Ykkösveskariksi hankittu Brad Thiessen ei ole vakuuttanut - harjoituskausi mukaan luettuna - yhdessäkään pelaamassaan ottelussa.

Nostaako kotijoukkue tasoaan?

Alkukauden otteet luovat myös odotusarvot torstai-illan kamppailulle. Ässät on osoittanut kykenevänsä pelaamaan tehokasta ja aktiivista jääkiekkoa. Helsinkiläisjoukkue on pelitavan sisäistämisen ja yhteen hitsautumisen suhteen pari potkua jäljessä. HIFK:n mahdollisuudet voittoon piilevät oman tason merkittävässä parantamisessa tai ässäpuolustuksen yksilövirheissä. Mikäli porilaisjoukkue onnistuu karsimaan oman alueen virheet perjantaisen Lukko-ottelun tasolle ja mikäli HIFK ei paranna peliään oleellisesti, lähtee voitto Ässien mukana länsirannikolle.

Ässien pelaavasta kokoonpanosta on varmuudella sivussa loukkaantumistaan parantava puolustaja Tapio Sammalkangas. IFK:n sairastupalaisten määrä on surullisen suuri: kokoonpanosta poissa ovat puolustajat Mikko Kurvinen, Braden Birch ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Juuso Puustinen, Corey Elkins, Trevor Gillies ja Petr Stloukal.

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Liigan nimekkäimpiin paluumuuttajiin lukeutuva konkarihyökkääjä on pelannut alkukauden kelvollisesti, joskaan ei häikäisevästi. Joko osuu tolppien väliin HIFK-legendana tunnetun ja radiokommentaattorina toimivan isän valvovien silmien alla?

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Moninkertainen arvokisakävijä pelaa ensimmäisen ottelunsa sitten helmikuussa tapahtuneen loukkaantumisen. Onnistuuko 40-vuotias HIFK-kapteeni kääntämään kotijoukkueen kurssin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Tony Salmelainen 0 2 2
2.Roope Talaja 1 1 2
3.Juuso Puustinen 0 2 2
4.Mikko Kurvinen 0 1 1
5.Toni Söderholm 0 1 1
Ässät M S P
1.Eero Elo 3 0 3
2.Tuomas Pihlman 1 2 3
3.Dragan Umicevic 0 2 2
4.Tommi Taimi 0 2 2
5.Ville Uusitalo 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle