HIFK:lle kärkivieraita

LIIGA / Ennakko
Hyvin kauden aloittanut liigakolmonen Porin Ässät saapuu lauantaiksi Helsinkiin. Porilaiset saavat lauantai-illan ottelussa vastaansa tehokkaasti kotonaan pelanneen HIFK:n

Kuntokäyrät

HIFK:n alkukausi on ollut kaksijakoinen sikäli, että kotiottelut ovat sujuneet selvästi vieraspelejä paremmin. Kotonaan HIFK on kerännyt kahdeksan pistettä kolmesta ottelusta, kun taas vieraissa voittoja löytyy yksi neljästä pelistä. Viimeksi torstaina joukkue hävisi KalPalle Kuopiossa luvuin 2-1, vaikka olikin kenttäpelissä hyvin mukana. Taulukossa HIFK on viidentenä, tosin ottelun lähimpiä joukkueita enemmän pelanneena.

Ässät on selvinnyt alkukaudesta monien odotuksia paremmin. Joukkue on kerännyt kuudesta ottelusta neljä suoraa voittoa ja on 12 pistellään sarjakolmosena. Vieraissa Ässät on esiintynyt vain kahdesti, mutta on voittanut molemmat vastustajansa, Lukon ja SaiPan. Porilaiset olivat tulessa viimeksi torstaina, jolloin kotona tuli 0-2-tappio HPK:lle.

Ratkaisun paikat

Aikaisemmissa otteluissa HIFK:n on pitänyt poissa muutamista lisäpisteistä lähinnä pienoinen epätarkkuus viimeistelyssä ja toisaalta oman maalinedustan siivoamisen puutteet. Ässien tappiot ovat taas tulleet otteluissa, joissa sen vastustaja on antanut kiekollisen pelin avaimet patapaidoille ja keskittynyt puolustamiseen.

Kotonaan HIFK on pelannut erittäin tehokasta ylivoimaa: kolmessa ottelussa maaleja on syntynyt kuusi ja aikaakin niihin joukkue on tarvinnut vain reilun 20 minuuttia. HIFK:n pelissä avainasemassa onkin päästä pelaamaan samanlaisella draivilla kuin TPS:ää vastaan tiistaina, sillä hyvä hyökkäyspäänä liike johtaa väistämättä ylivoimiin.

Ässillä puolestaan alivoima on toiminut hyvin, mutta ylivoimassa on toivomisen varaa. Vieraiden avaimet pelissä lienevätkin pelin pitämisessä yksinkertaisena ja sitä kautta tarvittavien maalien saaminen, varsinkin kun pelataan pienessä kaukalossa.


Lauantai-iltana voi odottaa reipasta menoa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Porilaisten maalilla on kaikissa otteluissa pelannut Eero Kilpeläinen, joka onkin palannut viime kauden Jussi Rynnäksen varjosta takaisin aurinkoon. Ässien kakkosvahti Juha Järvenpää tuskin avaa liigauraansa HIFK:n vieraana. Toisessa päässä kenttä Juuso Riksman on pelannut edelliset kolme ottelua HIFK:n maalissa. Riksman ei ole ollut vielä terävimmillään, mutta toisaalta työtkin ovat olleet välillä suhteellisen vähissä.

Kokoonpanot

HIFK:n hyökkäyksestä ovat sivussa Turo Järvinen, Joni Töykkälä ja Niko Piiparinen. Puolustaja Eddie Del Grosso ei ole pelannut vielä yhtään ottelua liigassa, mutta käväisi kauden avauspeleissä Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä. Toinen Vantaalla pelannut pakki, Ilari Melart, on paikannut sairastelevaa Ari Vallinia kahdessa edellisessä pelissä.

Ässien hyökkäystä ovat häirinneet loukkaantumiset, kun sivussa ovat Tommi Huhtala, Adam Miller ja tuoreimpana loukkaantuneena Pasi Salonen. Kapeassa tilanteessa tehoja odotetaan etenkin joukkueen avainhyökkääjiltä, joista Aki Uusikartano ja Patrik Yetman ovat vielä jossain määrin keskenkuntoisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle