Yleisömäärä nousee, nouseeko Bluesin taso?

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Blues pehmittämään TPS:ää taklauksilla?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tiistaina nuorten MM-finaalin kanssa päällekkäin pelatun KooKoo-ottelun ja Espoon Areenan historian pienimmän liigayleisömäärän jälkeen halliin on odotettavissa enemmän katsojia, kun Blues kohtaa perhepelissä TPS:n.

TPS on pelannut viisi viimeisintä otteluaan niin, että voitot ja tappiot ovat vuorotelleet. Aikaisemmin tällä viikolla ohjelmassa oli kaksi ottelua KalPaa vastaan, joista molemmat ottivat 3−1-kotivoitot.

Blues on hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Viimeksi joukkue pelasi torstaina Tapparaa vastaan Tampereella, jossa kirvesrinnat pitivät pintansa 4−1-voitolla. Tappioputkeen on sisältynyt kaksi jatkoajalle venynyttä ottelua Sportia ja KooKoota vastaan.

Bluesin iso ongelma on maalinteko, mitä ei voi pitää erityisen yllättävänä asiana ottaen huomioon joukkueesta lähteneiden pelaajien määrän. Blues on tehnyt tällä kaudella 67 maalia, mikä on vähiten koko sarjassa. Joukkueesta jo poistuneet pelaajat muodostavat määrästä 20. Joulukuun alun jälkeen suurin rooli maalinteossa on ollut Peter Tiivolalla, joka on onnistunut tekemään kuusi kauden yhdeksästä maalistaan viimeisen kymmenen ottelun aikana.

TPS:llä on kaksi erittäin tärkeää pelaajaa sairaslistalla tälläkin hetkellä. Lauri Tukosen poissaolo tulee kestämään vielä pitkään, Eric Perrinin paluu voi tapahtua lähellä tammi-helmikuun vaihdetta. Tämän voi nähdä vaikuttavan erityisesti joukkueen ylivoimapeliin, vaikka KalPaa vastaan joukkue onnistuikin tekemään ottelun voittomaalin pelatessaan viidellä kolmea vastaan.

TPS:n puolustuspeli toimi hyvin perjantain ottelussa. Henrik Tallinder pelasi vahvan pelin, ja myös Harri Tikkanen osoitti ihailtavaa uhrautuvuutta. Ainoa takaiskumaali syntyi KalPan pelatessa kahden miehen ylivoimalla.

Bluesin joukkueeseen joulukuussa liittynyt Eetu-Ville Arkiomaa on päässyt hyvään vireeseen uudessa seurassaan. Hän on kahdeksan Bluesissa pelaamansa ottelun aikana tehnyt jo enemmän maaleja kuin HPK:ssa 58 ottelussa.

Ottelussa on mahdollista nähdä nuorten MM-finaalin uusinta, mitä tulee maalivahteihin. Kaapo Kähkönen palaa Bluesin mukaan tähän otteluun. Venäjän maalia vartioineen Aleksandr Georgijevin tilanne TPS:ssä on epäselvempi, sillä joukkueella on listoillaan kolme maalivahtia.

Seuraa Heitä

Oskari Siiki #55 | TUTO

Laitahyökkääjä

Hyvä peli KalPaa vastaan: tarjosi joukkuetovereille maalipaikkoja, jotka jäivät kuitenkin hyödyntämättä.

Veeti Vainio #16 | Björklöven

Puolustaja

Nuori puolustaja tarjosi Tapparalle yhden maalin huonolla syötöllään. Muun joukkueen tapaan hänen täytyy pystyä välttämään tuollaiset virheet.

» Lähetä palautetta toimitukselle