Vahva kotijoukkue ja vierailija kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Espoossa palataan joulutauolta tositoimiin, kun TPS saapuu vierailulle.

Kuntokäyrät

TPS oli ennen joulutaukoa hyvässä vireessä. Turkulaiset voittivat kolme viimeisintä otteluaan, taukojen välisestä yhdestätoistaottelusta tulos oli seitsemän suoraa voittoa sekä jatkoaikatappio. TPS haki makeat vierasvoitot Porista ja Helsingin jäähallista joulukuun puolella.

Bluesille viimeiset pelit ennen taukoa olivat vaikeita. Viimeisellä viikolla joukkue joutui pelaamaan vieraspelit sarjan kärkikaksikkoa vastaan, ja molemmista peleistä tulikin tappio. Välissä Blues voitti kotonaan JYPin. Taukojen välinen aika toi 11 ottelusta kolme varsinaisen peliajan voittoa sekä yhden jatkoaikavoiton. Näiden lisäksi joukkue keräsi kaksi pistettä tappioon päättyneistä otteluista.

Ottelu on joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen kohtaaminen runkosarjassa, kun tammikuun tasauksessakaan TPS:n valinta ei kohdistunut Bluesiin. Kaikki aikaisemmat ottelut ovat päättyneet TPS:n eduksi maalin erolla. Turun pelit ratkesivat 60 minuutin aikana, Espoossa TPS voitti jatkoajalla Tomas Plihalin ratkaistessa pelin.

Ratkaisun paikat

Blues on ollut erittäin vahva kotijoukkue, sillä se on jäänyt vain kerran ilman pisteitä, kauden kotiavauksessa Ässiä vastaan. Jatkoaika- tai voittolaukaustappioita on kolme, joista yksi siis TPS:lle.


Clarken pitää nousta paremmin esiin

TPS on vastaavasti onnistunut viime aikoina selvästi paremmmin vierasotteluissaan. Marras- ja joulukuun aikana joukkue jäi kotikaukalosssaan peräti neljästi maaleitta, mutta vieraissa osumia syntyi vähintään kaksi jokaisessa ottelussa.

Kokoonpanot

Blues koki joulutauolla kovia, sillä hyökkääjistä Tommi Huhtala loukkaantui Moskovan turnauksessa ollessaan maajoukkueen mukana. Sivussa ovat myös Mika Hannula, joka loukkaantui Ässiä vastaan sekä Petri Lammassaari ja Matti Järvinen. Mikael Kurki on palaamassa kokoonpanoon mahdollisesti jo TPS-ottelussa.

TPS:n loukkaantuneita ovat Miika Huczkowski sekä Joni Tuominen. Turkulaisryhmä luopui joulutauon aikana tšekkiläishyökkääjä Jakub Cernystä.

Meneillään olevat nuorten MM-kisat verottavat myös miehistöjä. Bluesin pelaajista pikkuleijonia edustavat Jani Hakanpää ja Miro Aaltonen, TPS:n miehistöstä samoissa karkeloissa nähdään Rasmus Ristolainen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Toni Kähkönen 2 3 5
2.Roope Talaja 2 2 4
3.Ville Varakas 1 3 4
4.Kristian Kuusela 1 3 4
5.Joakim Eriksson 1 3 4
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 4 7
2.Marko Anttila 3 1 4
3.Tomas Mojzis 0 3 3
4.Tomas Plihal 0 3 3
5.Tapio Laakso 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle