Uutta ja uusvanhaa

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Tommi Huhtala fyysistä peliään?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues pääsee aloittamaan kautensa kotikaukalossaan. Vastaan saapuu TPS.

Kuntokäyrät

TPS pelasi sille tutuksi tulleeseen tapaan European Trophya. Otteet olivat lupaavia, mutta lopulta joukkue jäi lohkonsa kakkoseksi. Tänä vuonna uudistuneen systeemin mukaan vain paras kakkonen pääsi lopputurnaukseen, ja siihen TPS ei yltänyt, vaan paikka meni ruotsalaiselle Frölundalle. European Trophyn aikana TPS kohtasi liigajoukkueista Tapparan kahdesti häviten molemmat ottelut, toisen voittomaalikilpailussa.

Blues pelasi yhdeksän kokonaista harjoitusottelua ja yhden, joka jäi kesken avauserän jälkeen. Näistä saldona oli neljä voittoa ja viisi tappiota. Liigajoukkueita vastaan Blues pelasi viisi kertaa tuloksenaan kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Ratkaisun paikat

Bluesille maalinteko on ollut vaikeaa. Harjoitusotteluissa joukkue jäi peräti neljä kertaa ilman täysosumaa. Joukkueessa on maalintekopotentiaalia, mutta pelaajaa, jonka voi varmasti ajatella tekevän 20 maalia kaudessa, ei joukkueessa ole. 

Joukkueen kapteeniksi valittu Kim Hirschovits oli sivussa kahdesta viimeksi pelatusta harjoitusottelusta ja se näkyi heti joukkueen pelinrakentelussa, jossa hän on ehdottomasti tärkein lenkki. Myös ylivoima tökki samasta syystä. Blues on pelannut ykkösylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja takakolmiolla. Toinen ylivoimakentällinen sisältää perinteisempään tapaan kaksi puolustajaa.

Bluesin rouhijaosasto on kuitenkin hyvää tasoa. Siim Liivik ja Eetu Pöysti muistetaan suurina onnistujina, kun HIFK voitti mestaruuden vuonna 2011. Heidän lisäkseen voimaosastoa edustavat Ilmari Pitkänen sekä virolainen Robert Rooba.

Viime kaudella Espoossa pelatuissa otteluissa TPS esiintyi surkeasti, ja hävisi molemmat yhteismaalein 2-9. Asenne oli erittäin heikko, mutta Kai Suikkasen valmennuksessa yhtä lammasmaisia peliesityksiä tuskin nähdään.

TPS kuuluu niihin joukkueisiin, jotka ovat ottaneet ilon irti ulkomaalaiskiintiön poistumisesta. Pohjoisamerikkalaisia pelaajia on kauden alkuvaiheessa viisi, minkä lisäksi Brian Willsietä odotetaan takaisin TPS-paitaan verorajan jälkeen. Turkulaisten ongelmaksi voi koitua keskushyökkääjäosasto, sillä kärkisentteriksi suunniteltu Francis Paré on paremmin sopeutunut laitaan harjoituskaudella.

Kokoonpanot

Bluesin kokoonpanosta on varmuudella sivussa pääasiassa nelosketjuun suunniteltu hyökkääjä Valtteri Virkkunen. Myös puolustuksen uusiin nimiin lukeutuva Kalle Kaijomaa on todennäköisesti sivussa, paluuta odotellaan ehkä kuun loppupuolella. Joonas Jalvannin pelaaminen on epävarmaa. Viime kaudella hän oli Blues-miehistön ainoa pelaaja, joka pelasi kaikki kauden ottelut.

TPS:n loukkaantuneita ovat koeajalla oleva Tuomas Suominen sekä liettualainen Tadas Kumeliauskas. Puolustukseen palanneen Markus Seikola kuuluu epävarmojen tapausten joukkoon.

TPS:n maalilla aloittanee kokenut paluumuuttaja Fredrik Norrena. Bluesin tilanne on kimurantimpi, sillä Lars Volden on näyttänyt jopa Mikko Koskista paremmalta harjoituspeleissä. On myös otettava huomioon, että Blues pelaa myös perjantaina, ja voi hyvinkin olla, että kahdessa ottelussa molemmat saavat yhden pelin. Viime kaudella Bluesilla aloitti kauden samanlaisella rytmityksellä, ja silloin avausottelussa torjuntavastuun sai ennakkoon kakkosvahdiksi ajateltu torjuja.

Muuta

Ottelussa kohtaavat vuoden 2012 finaalivalmentajat. JYPin tuolloin mestariksi johdattanut Jyrki Aho siirtyi Bluesin peräsimeen, ja hopealle jäänyttä Pelicansia luotsannut Kai Suikkanen palasi TPS:ään, jossa hän juhli mestaruutta kaksi vuotta aiemmin.

Seuraa Heitä

Tommi Huhtala #61 |

Laitahyökkääjä

Voi olla esillä hyvässä tai pahassa. Kauden aikana vahva ehdokas niin joukkueen parhaaksi maalintekijäksi kuin jäähykuninkaaksi.

Shaone Morrisonn #82 | Medveščak

Puolustaja

Tuskin erottuu erityisemmin ottelutilastoissa, mutta lähtökohtaisesti kyseessä on yksi Liigan parhaita puolustavia puolustajia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Miro Aaltonen 3 0 3
2.Peter Tiivola 0 1 1
3.Teemu Rinkinen 0 1 1
4.Eetu Pöysti 0 1 1
5.Juuso Ikonen 0 1 1
TPS M S P
1.Marko Virtala 1 1 2
2.Shaone Morrisonn 0 2 2
3.Dan Sexton 1 1 2
4.Steven Seigo 1 1 2
5.Jere Pulli 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle