ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kiekkoviikko huipentuu Espoossa

LIIGA / Ennakko
Teemu Ramstedt johtaa liigan pistepörssiä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Espoon Bluesin kova viikko huipentuu sunnuntaina viikon neljänteen peliin. Myös vierasjoukkue TPS on rykäissyt kovan loppuviikon, sillä ottelu on turkulaisten kolmas neljän päivän sisällä.

Lauantaina Lukolle taipunut ja viiden ottelun voittokulkunsa keskeyttänyt Blues on ollut alkukauden yllättäjäjoukkueita liigassa. TPS:n alku on ollut hyvin vaikea, ja se vastaavasti sai lauantaina tappioputkensa poikki HIFK:n kustannuksella.

Joukkueet ovat uudistuneet viime vuodesta rajusti, mutta mainittakoon että TPS kaatoi Bluesin kolme kertaa neljästä viime kaudella, jolloin kaikki keskinäiset miteltiin syyskaudella.

Etenkin TPS-puolustuksella parannettavaa

Lauantain HIFK-kammapilussa puolustuspeliään pykälän petranneiden turkulaisten on pystyttävä samaan sunnuntaina, sillä Bluesin hyökkäyspeli on ollut väkevää. Usein maalinteon kanssa tuskailleet espoolaiset ovat tänä syksynä käyttäneet paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Vahvasti debytoinut Kris Russell jykevöittää TPS:n puolustusta, ja hänen täytyy liidata joukkonsa takalinjoilla estämään pörssikärki Teemu Ramstedtin tuhotyöt.

Ramstedtin tarjonta Teemu Rinkiselle ja Niko Niemiselle on ollut tappavaa. Se ei tosin tule kenellekään enää uutisena, joten turkulaisluotsi Pekka Virta on varmasti merkinnyt Bluesin "TNT"-ketjun paksulla tussilla.

Espoolaisilla on ykkösnyrkkinsä lisäksi ollut rutkasti yksittäisiä ilonaiheita. Joukkueen 90-luvulla syntyneet nuorukaiset ovat välillä kantaneet vastuuta kuin aikamiehet, vaikka toki heikompiakin otteluita on ollut. Viimeisin huomionarvoinen hetki taltioitiin maalikoosteisiin lauantaina, kun puolustaja Niklas Tikkinen tarjosi unelmapassillaan Miro Aaltoselle paikan, josta hyökkääjä ampui jo kauden neljännen osumansa.

Tepsillä ilonaiheet ovat olleet niukassa. Lännessäkin 90-lukulaisuus nostaa päätään, onhan pakkilupaus Rasmus Ristolainen ollut mustavalkoisten kirkkaimpia valopilkkuja.

Harmaita hiuksia on aiheuttanut koko liigan ykköspyssyksi kaavaillun Corey Locken nuhainen startti. Laiturikaksikko Miikka Tuomainen-Jarkko Hattunen on kerännyt kyseenalaista kunniaa. Heillä on hyökkääjistä koko liigan huonoimmat tilastot: 0+0 ja tehotilasto rumasti kuusi täppää pakkasella.

Blues oli niin torstaina kuin lauantainakin vaikeuksissa vastustajansa vahvan paineistuksen alla. Toisaalta myös sinitakkien oma karvauspeli on ollut vahvaa, ja hyökkäyspään riistoista on syntynyt tukku maaleja. TPS-pakistolla on ollut samankaltaisia ongelmia omassa päässä, joten oman pään hasardit ovat jopa todennäköisiä takaiskujen aiheuttajia kummassakin päässä kaukaloa.

Kotijoukkueen maalille palannee Juuso Riksman, joka on pelaamissaan otteluissa ollut itse varmuus. Tepsin maalilla Atte Engrenin alku on ollut vaisu, mutta aloittanee maalilla - TPS-vahdit kun ovat olleet torjuntavuorossa vuorotellen.

Bluesin sijaiskapteeni Miettinen palaa

Bluesin kapteenina Arto Laatikaisen ollessa pois toimiva Camilo Miettinen vapautuu pelikiellostaan. Hyökkääjä Marco Rosa on yhä poissa. Puujalan Kärppiä vastaan torstaina saaneen Henri Laurilan tilanne on arvoitus.

TPS:ltä puuttuvat yhä Markus Palmroth, Timo Salo ja Ville Vahalahti. Loukkaantumisesta kärsinyt Marko Anttila sai peliluvan lauantaina ja ampui voittomaalin.

Seuraa Heitä

Corey Locke #61 | AHL

Keskushyökkääjä

Kamil Krepsin jalanjäljissä? Locke sai kauden alla osakseen varauksetonta suitsutusta, mutta kauden alku on töksähdellyt.

Miro Aaltonen # | AHL

Hyökkääjä

19-vuotias hyökkääjä on latonut maaleja hyvällä prosentilla. "Mennyt valovuoden eteenpäin kesällä", kuten Blues-käskijä Lauri Marjamäki kauden alla asian ilmaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle