Kääntyykö kelkka?

LIIGA / Ennakko
Liigan jumbona taapertava Blues saa tänään vastaansa vahvasti viime otteluissa esiintyneen TPS:n. Turkulaiset lähtevät joukkueiden toiseen kohtaamiseen selkeänä ennakkosuosikkina, vaikka hävisivätkin ensimmäisen ’paikallisottelun’.

SM-liigan avauskierroksella kohdanneet TPS ja Blues päätyivät aina rangaistuslaukauskisaan saakka, jossa Blues veti pidemmän korren. Nyt, yli kuukausi tuon ottelun jälkeen, Blues on saavuttanut vain kaksi voittoa joista Turusta tuotu on toinen.

Joukkue majailee sarjataulukon pohjalla ja synkkiin aikoihin on ollut pakko hakea valaistusta tekemällä henkilöstömuutoksia. Ykkösluotsina toiminut Hannu Virta sai lähteä viime viikon lopulla ja uutena vastuuvalmentajana toimii lähteen mukaan Pekka Rautakallio, Janne Laukkanen tai Barry Smith. Täyttä varmuutta ei liene vielä kellään, sillä alunperin vetovastuuseen kaavailtu Smith ilmoitti selkeäsanaisesti lähtevänsä jo muutaman viikon päästä takaisin Detroitiin.

Pelitavan muutoksella voittoihin?

Bluesin koko kauden jatkuneet ongelmat kulminoituivat joukkueen pelitapaan, jossa pyrittiin välttämään virheitä viimeiseen saakka ja pelaamaan ns. nolla-nollaa. Maalit tuntuivat olevan ekstrabonuksia, joiden eteen jouduttiin tekemään valtava työmäärä. Peli kentän jokaisella alueella voitettiin vain heittämällä kiekkoa pois alueelta. Tämän pelitavan muuttaminen aktiivisempaan ja kiekollisempaan suuntaan on uuden valmennuksen suurin haaste. Hävityn HPK-ottelun jälkeen Rautakallion lausunnoista selvisikin miehen halu rohkeampaan peliin, mutta käytännön toteutus jäi vielä nähtäväksi.

Mikäli aktiivisempi peli saadaan ajettua joukkueeseen nopeasti sisään, voi Bluesilta odottaa oikeastaan mitä vain. Se ei ole häviöistään huolimatta romahtanut kertaakaan ja viimeksi lauantaina suorastaan dominoi kenttätapahtumia ottelun alussa. Tuolloin ottelun epäonnistujiin lukeutui hienon alkukauden pelannut Mika Oksa, joka pomputteli kiekkoa hyvin epävarmasti. Todellista Murphyn lakia siis, jos joku osa-alue saadaan toimimaan niin taatusti toinen pettää...

Raajarikkoinen TPS

TPS saapuu Espooseen harventuneella kokoonpanolla. Seura tiedotti eilen Marco Tuokon olevan kaksi kuukautta sivussa loukkaantumisen takia. Sama syy pitää pelikentiltä poissa luottopakki Jiri Vykoukalin ja Mikko Kankaanperä. Tuomo Karjalainen puolestaan hakee vauhtia parin ottelun ajan sarjaporrasta alempaa. Kun loukkaantuneiden listaan lisää Turusta lähtöpassit saanut Rob Valicevic, on joukkueen materiaali suhteellisen kapea.

TPS aloitti kautensa heikosti. Neljä ensimmäistä ottelua päättyi häviöön, mutta sen jälkeen kurssi on kääntynyt. Jukka Koivun luotsaama joukkue on pelannut hyvin viime aikoina ja on hävinnyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain kaksi, toisen Ässille ja toisen Kärpille. Niistäkin otteluista TPS sai pisteet hävittyään vasta rangaistuslaukauksilla, joten varsin vahvassa myötäisessä joukkue on.

Vaikka ottelu onkin ennakkoon ajatellen täysin TPS:n heiniä, on espoolaisilla omat mahdollisuutensa. Jos joukkue pystyy pelaamaan aktiivisemmin ja haastamaan vastustajaa kiekollisenakin, jos maalivahti- ja puolustuspeli toimii, ja jos se saa avausmaalin, voi kauden toinen voitto varsinaisella peliajalla olla mahdollinen. Aika monta ”jos”-sanaa, mutta toisaalta, ko. joukkue on Blues, liigan tämän hetken heikoin joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle