Huikeat paikalliskamppailut jatkuvat Espoossa

LIIGA / Ennakko
Juujuu, ja lehmät lentävät. SM-Liigan suuressa viisaudessaan valikoima paikallisvastuspari Blues-TPS kohtaa tänään jo kolmannen kerran tämän syyskauden aikana. Voitot ovat parilla tasan 1-1, eikä selvää suosikkia tämän päivän kamppailuunkaan ennakkoon löydy.

Kotijoukkue Blues on alisuorittanut tasaiseen tahtiin lähes koko syksyn. Keskiviikkona asialle yritettiin vihdoin tehdä jotain ja valmennusvastuu siirrettiin Ted Satorilta Hannu Virralle. Pelilliset muutokset eivät kovin suuria ole, sillä Sator vastaa edelleen Virran kakkosena hyökkääjien peluutuksesta. Pukukoppikielen muuttuminen suomeksi oli kuitenkin pelaajille ilmeinen helpotus, joten ehkäpä vaihdos vielä jotain hyvää poikii.

Blues palasi torstaina vihdoin voittokantaan kukistamalla Lahden Pelicansin. Jos ei ottelu säväyttänyt, niin ei sitä kyllä tehnyt kotijoukkueen esityskään. Henkinen painolasti oli selkeä koko ottelun ajan vaikka taitotaso olikin selkeästi vierasjoukkuetta edellä. Mikäli voitto helpotti henkistä taakkaa, saattaa TPS saada tänään Bluesista kovan vastuksen.

Tuttu vihulainen Turusta

TPS on aloittanut kauden ehkä lievästi ennakko-odotuksia heikommin. Vaikka turkulaiset keikkuvat kärjen tuntumassa, on viime otteluista saldona kaksi tappiota. Muutaman avainpelaajansa loukkaantumisista kärsinyt joukkue yritti vahvistaa puolustustaan ottamalla kanukkipakki Harlan Prattin try-outille. Pratt ei ole kuitenkaan varsinaisesti vakuuttanut, eikä päässyt jäälle kertaakaan torstain häviöllisessä Ässä-ottelussa. Kimmo Peltosen palatessa kokoonpanoon Prattia tuskin enää Aurajoen ruskeiden jäiden rannoilla nähdään ja tänään saattaakin olla miehen viimeinen esiintyminen SM-Liigassa.

Ottelu lienee hiukan keinotekoisesta paikalliskamppailuleimastaan huolimatta sangen mielenkiintoinen, ovathan Bluesin ja TPS:n kohtaamiset olleet perinteisesti varsin hyviä jännitysnäytelmiä viime vuosina. Vauhtia on tänään LänsiAuto Areenalla ainakin tarjolla. Fyysisyyttä joukkueilta toivoisi myös, mutta ainakaan kotijoukkueen torstainen esitys ei anna odottaa kummempia sillä sektorilla. Vauhdikkaan pelin lisäksi suureen rooliin noussevat, jälleen kerran, kummankin joukkueen nuoret ja hyvin pelanneet maalivahdit.

» Lähetä palautetta toimitukselle