Blues kohtaa kautensa aloittavan TPS:n

LIIGA / Ennakko
Espoossa nähdään tänään mielenkiintoinen kamppailu Bluesin saadessa vastaansa erään tämän kauden suurimmista mestarisuosikeista, Turun Palloseuran. Kotijoukkue aloitti urakkansa launtaina, mutta turkulaisille liigaottelu on ensimmäinen tällä kaudella.

Välisarjojen määrämät ”paikallisvastustajat” kohtaavat kauden aikana 8 kertaa. Viime kaudella Blues oli otteluissa selkeästi niskan päällä ja voitti suurimman osan paikalliskierrosten peleistä. Tällä kaudella tahti lienee kuitenkin toinen, sen verran hyvää työtä turkulaisjoukkueen sikariportaassa on kesän aikana tehty.

Tämän päivän ottelussa Blues saattaa vielä olla kuitenkin hienoisesti niskan päällä, TPS:llä kun ensimmäinen ottelu mennee vielä hiukan liigavauhtia hakiessa. Tai näin ainakin espoolaisyleisö toivoo. Tosiasiassa TPS on yksi tulevan kauden vahvimmista joukkueista, ja turkulaisten pelaamien harjoitusotteluiden määrä kertoo hyvästä valmistautumisesta liigaan.

Espoolaisten mahdollisuudet piilevätkin onnistuneessa alussa, sillä mitä pidemmälle ottelu menee, sen vahvemmin TPS varmasti pelin yrittää haltuunsa ottaa. Blues voitti lauantaina JYPin 2-4 hiukan epätasaisella esityksellä. Jyväskylässä kolmannessa erässä nähdyn kaltaiseen notkahdukseen ei ole tänään varaa, siksi kovempi joukkue on vastassa.

Muuttuneet joukkueet

TPS on vahvistunut viime kaudesta selkeästi, nimekkäimpinä hankintoina juuri ennen liigan alkua sopimuksen tehnyt Mikko Eloranta, sekä puolustajat Jiri Vykoukal ja Antti Hulkkonen. Vykoukal pelasi ennen Turkuun siirtymistään viisi kautta Espoossa, ollen seuran historian pitkäaikaisin ulkomaalaisvahvistus. Tshekki oli Bluesissa pelatessaan joka kaudella SM-liigan puolustajien eliittiä ja sama tahti näyttää harjoitusotteluiden perusteella jatkuvan myös TPS:ssä.

Bluesin mielenkiintoisimpiin nimiin kuuluu kauden alla hankittu sentteri Bruce Gardiner sekä uusvanha tuttu Ladislav Kohn. Gardiner avasi maalitilinsä lauantaina, mutta maalitykiksi hankittu Kohn kuivatteli vielä ruutiaan. Bluesin suurin kysymysmerkki on kuitenkin edelleen hiukan epävarmalta näyttävä maalivahtitilanne. Jere Myllyniemi pelasi hyvin Jyväskylässä, mutta jatkaako mies maalissa tänään vai haetaanko toiselle maalivahdille, Sami Heinoselle, pelituntumaa jo nyt?

» Lähetä palautetta toimitukselle