Kumpi joutuu rantapallosateeseen?

LIIGA / Ennakko
Blues ja Tappara päättävät playoff-sarjansa sunnuntaina. Ottelusta ei panosta puutu, sillä voittaja jatkaa välieriin ja häviäjä lähtee kesälomalle. Ottelu nähdään suorana TV:ssä.

Bluesin ja Tapparan ottelusarja on ollut tasainen. Blues voitti kaksi ensimmäistä ottelua, ensin 4-1 ja sitten 4-2. Toisessa ottelussa Pasi Kuivalainen vaihdettiin Mika Lehtoon Tapparan maalilla. Osittain Lehdon ansiosta Tappara voitti kaksi seuraavaa ottelua. Viidennen ottelun voitto Bluesille ja kuudennen Tapparalle.

Bluesin tärkeimmät pelaajat ovat olleet tutut Jan Caloun ja Jarmo Myllys. Kummatkin ovat olleet hyviä, vaikka ovatkin joutuneet usein Tapparan hiillostuksen kohteeksi. Tapparan avainnimiä ovat olleet Janne Ojanen, Jussi Tarvainen ja Mika Lehto.

Maalivahtiosastolla tilanne on kutakuinkin tasan. Mika Lehto on ollut hieman parempi, mutta toisaalta Myllyksen kokemus saattaa kääntää edun hänelle. Lehto ei ole koskaan ollut vastaavassa paikassa miesten tasolla. Nämä miehet takaavat kuitenkin sen, ettei ottelusta tule maalijuhlaa.

Puolustuksen osalla Tappara vetää hieman pitemmän korren. Jiri Marusak on avannut maalitilinsä, vaikka lahjoittikin ensimmäisessä ottelussa Bluesille maalin. Myös Pasi Puistola on onnistunut hyvin playoffseissa. Janne Grönvall ja Mikko Luoma kuuluvat myös Tappara-pakkien eliittiin. Bluesin Jiri Vykoukal ei ole ollut parhaalla tasollaan, mutta kokemusta on hänelläkin. Rami Alanko on ollut myös puolustuksen kärkinimiä. Sen sijaan Sebastian Sulun loukkaantuminen oli paha isku Bluesille.

Hyökkäys on Bluesilla parempi. Jan Calounin takana ovat mm. Peter Sarno, Markku Hurme, Teemu Elomo ja Mike Stapleton. Kaikki ovat onnistuneet maalinteossa Bluesin voitto-otteluissa. Tapparan kärki ei ole yhtä hyvä, mutta leveyttä on paremmin neljään kenttään, kun loukkaantumisetkaan eivät ole haitanneet. Bluesin kapteeni Juha Ylönen kärsii kolmatta ottelua pelikiellostaan. Jos Blues voittaa, on Ylönen välierissä alusta asti.

Ottelu ratkeaa pitkälti henkisellä puolella. Kumpi on vahvempi henkisesti, jatkaa välieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle