Jatkuvatko Idän Ihmeen vaikeudet vieraskaukaloissa?

LIIGA / Ennakko
Espoon Barona Areena on lappeenrantalaisille vaikea paikka pelata.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon perjantai-illassa vietetään viime vuoden tapaan Kannattajien Juhlapäivää. Itse ottelussa kotijoukkue Espoon Blues kohtaa koko alkukauden vahvassa kiidossa olleen SaiPan. Illan mittelö on kuluvan kauden kolmas kohtaaminen, voitot ovat jakautuneet tasan 1-1.

Espoon Bluesin alkukausi on sisältänyt niin maalinteko-ongelmia kuin mediakohuja. Espoolaiset ovat kuitenkin koko ajan parantaneet omaa peliään kaikilla osa-alueillaan. Espoolaisten maalinteossa on ollut aika ajoin suuriakin ongelmia, mutta maalintekovoimaa on kuitenkin alkanut löytymään laajemmalta rintamalta kevään ratkaisupelejä kohti mentäessä.

Viisikkopuolustaminen on tiivistynyt, mutta ylivoimassa on pientä hiomisen varaa. Alivoimapelaaminen on ollut kuluvalla kaudella yksi espoolaisten vahvimmista osa-alueista.

Bluesin torjuntavastuu on jakautunut alkukauden aikana hyvin tasaisesti. Norjalaisvahti Lars Volden on parantanut otteitaan huimasti alkukauden ensimmäisiin otteluihin verrattuna. Mikko Koskisen korvaajaksi ja selväksi ykkösmaalivahdiksi hankittu Jani Nieminen on pelannut tasaisesti illasta toiseen. Espoolaisilla on kaksi hyvää maalivahtia, joihin muu joukkue luottaa.

Blues voitti ennen joulutaukoa kolme peliä neljästä häviten ainoastaan sarjakärki Oulun Kärpille. Espoolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta kahdeksan ja ovat kiinni suorassa playoff-paikassa, vain kahden pisteen päässä seitsemännestä sijasta.

Koko alkukauden vahvasti esiintynyt SaiPa löytyy sarjataulukosta kolmen parhaan joukosta, vaikka eteläkarjalaiset ovat kärsineet useista loukkaantumisista. SaiPan kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Roope Hämäläinen, Stefano Giliati sekä Rony Ahonen. Jaakko Rissanen, Jesse Mankinen, ja Patrick Davis ovat palanneet takaisin lappeenrantalaisten harjoituksiin, mutta varsinainen pelikunto selviää kun pelit taas jatkuvat. On hyvin mahdollista, että kolmikko nähdään SaiPan kokoonpanossa perjantaina.

Kuluvalla kaudella SaiPa on ollut pelillisesti ja tuloksellisesti parempi kotona kuin vieraissa. Jatkuvatko "Idän Ihmeen" vaikeudet vieraskaukaloissa edelleen? SaiPan voittojen kannalta tärkein palanen on kuitenkin maalivahti Jussi Markkanen, joka on löytänyt mainion pelivireen. Markkanen on monesti pitänyt lappeenrantalaisia pystyssä.

Seuraa Heitä

Tomi Sallinen #40 | Brynäs

Keskushyökkääjä

On pelannut hyvän alkukauden. Pelasi hyvän EHT-turnauksen.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Pelasi erinomaisen EHT-turnauksen. Onko kerinnyt palautumaan reissusta?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 3 4
2.Tomi Sallinen 0 4 4
3.Daniel Widing 4 0 4
4.Miro Aaltonen 1 2 3
5.Eetu Pöysti 0 2 2
SaiPa M S P
1.Ville Koho 0 6 6
2.Jesper Piitulainen 4 2 6
3.Janne Tavi 2 3 5
4.Lauri Taipalus 1 2 3
5.Sami Venäläinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle