Blues saa vieraita idästä

LIIGA / Ennakko
Neljän ottelun tappioputkeen juuttunut Espoon Blues kohtaa tänään Lappeenrannan SaiPan. Saipa on aloittanut kauden varsin hyvin, tehomies Vladimir Machuldan loukkaantumisesta huolimatta.

Blues aloitti kautensa mainiosti voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin hävinnyt neljä peliä perättäin, kaikki maalein 2-3. Espoolaisten peli on kuitenkin ollut jokaisessa ottelussa yritteliästä, eikä takaa-ajo-tilanteeseen joutuminen ole lannistanut joukkuetta. Tänään on vuorossa kauden neljäs kotiottelu, jossa jengillä olisi oiva paikka katkaista orastava tappioputki ja nousta samalla muutama sija sarjataulukossa.

SaiPa sai jo kauden alussa jobin postia viime kausien tähtihyökkääjä Vladimir Machuldan nivusvamman muodossa. Vastoin odotuksia venäläisen satelliitin kuvaa rinnuksissaan kantava joukkue on pystynyt puristamaan tärkeitä voittoja ilman armoitettua maalikonettaan. Vierasottelut ovat kuitenkin olleet porukalle pääsääntöisesti myrkynjuontia ja onkin mielenkiintoista nähdä, josko Espoon Areenan hyvin tuntevat pelurit saavat tänään tuon trendin loppumaan.

Hiren paluu

Espoolaisittain illan kohokohta on mahdollisen kotivoiton lisäksi Timo Hirvosen paluu kotikaupunkiinsa. “Hire” oli viime kaudella ainoa Bluesissa jokaisen liigakauden pelannut pelaaja ja ainoa todellinen ‘iki-espoo’. Täksi kaudeksi SaiPaan siirtynyt hyökkääjä on viime kausien marginaalisesta peliajastaan huolimatta kyennyt nousemaan lappeenrantalaisten hyökkäyksen tehomieheksi. Hirvonen killuukin pistepörssin kuudennella sijalla, pistein 3+5. Suoritus, jota ei ihan heti moni olisi viime kausien jälkeen uskonut. Hirvonen on taistelijan ruumiillistuma, mies joka antaa jokaisessa vaihdossa sen kuuluisan 110% panoksen joukkueelleen. Häneen kohdistuukin tänään monien katseet ja luulisi Hirellä itselläänkin olevan kovat näyttöhalut entistä seuraansa vastaan.

Toinen Espoossa viime kaudella pelannut SaiPalainen, maalivahti Jarmo Myllys, on myös mielenkiintoinen seurattava, vaikkei häntä Bluesissa juuri kaipaamaan jääty. Jamollakin lienee kuitenkin myös todistettavaa entiselle työnantajalleen, joten miehen hyvät pelit saanevat jatkoa.

Blues pääsee peliin lähes terveellä joukkueella. Pitkäaikaista sairaslomaa viettävä Juha Ylönen, Jarkko Immonen ja Mika Oksa ovat luonnollisesti sivussa, mutta kahdesta edellisestä ottelusta aivotärähdyksen vuoksi sivussa ollut Niko Nieminen pelannee tänään.

SaiPalta puuttuvat Vladimir Machuldan lisäksi myös nivusvammasta kärsivä Riku-Petteri Lehtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle