Viikonlopun kuumat kohtaavat Espoossa

LIIGA / Ennakko
Joukkueet ovat puolustaneet hyvin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa kiekkoviikko alkaa Bluesin ja Pelicansin kohtaamisella. Molemmat joukkueet voittivat ottelunsa sekä perjantaina että lauantaina, joten voidaan puhua kuumista joukkueista.

Vielä voittoakin merkittävämpi saavutus on, että joukkueiden maalivahdit pitivät nollan viikonlopun aikana yhteensä kolmesti. Sekä Lukko että TPS epäonnistuivat Pelicans-vahti Jere Myllyniemen ohittamisessa. Jani Nieminen piti SaiPan nollilla, mutta HIFK iski hänen taakseen kaksi osumaa. Se ei kuitenkaan riittänyt Bluesin onnistuessa kolmesti.

Joukkueiden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet Bluesin 2-1-voittoon. Ensimmäinen espoolaisvoitoista irtosi jatkoajalla.

Pelicans on pitkän vaikean jakson jälkeen onnistunut kääntämään kurssiaan. Viisikkopeli on tiivistynyt, ja esimerkiksi Juha Leimun paluu kokoonpanoon on ollut iso asia lahtelaisille.

Myös Bluesin viisikko on ollut tiivis. Vastustaja ei päääse hirvittävän usein hyville maalipaikoille. Bluesin alivoima on ollut rautaa Lukko-ottelun repsahdus unohtaen. Ennen sitä ja sen pelin alussa joukkue tappoi 32 alivoimaa putkeen. Suuren jäähymäärän lisäksi Raumalla ongelmiin voi lukea syyksi sen, että monet rangaistukset olivat tärkeiden alivoimapelaajien ottamia.

Pelicansin hyökkääjistä Miikka Männikkö ilahdutti TPS-ottelussa kolmella tehopisteellään. Pienikokoinen hyökkääjä oli sitä ennen ollut selvästi edelliskausien pistetahdistaan jäljessä.

Blues sekoitti ketjujaan HIFK-ottelun kestäessä. Bluesin peli ei ollut erityisen sekaisin, mutta uusilla koostumuksilla haluttiin kuitenkin reagoida tilanteeseen. Eetu Pöysti iski maalin Kim Hirschovitsin syötöstä ja rakensi Miro Aaltosen kanssa maalipaikan puolustaja Jere Seppälälle.

Bluesin riveistä pois ovat vain pienen roolin pelaajat Nico Nyberg ja Santeri Arousva. Pelicans kärsii enemmän Kimmo Koskenkorvan, Marko Pöyhösen, Tuomas Santavuoren ja Juha-Pekka Pietilän poissaoloista.

Seuraa Heitä

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Muutenkin uransa parasta kautta pelaava Pöysti pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään lauantaina. Jatkuuko sama tahti?

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Ailahdellut maalivahti on nyt tulikuuma: kaksi peräkkäistä nollapeliä. Onnistuuko Blues yllättämään hänet?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 1 4 5
2.Kim Hirschovits 0 5 5
3.Jussi Makkonen 1 3 4
4.Tommi Huhtala 1 3 4
5.Tomi Sallinen 1 2 3
Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 1 3 4
2.Vili Sopanen 2 2 4
3.Miikka Männikkö 1 3 4
4.Timo Pärssinen 2 2 4
5.Pavel Rosa 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle