Pelikaanit saapuvat Espooseen

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicans matkaa huomenna Espooseen testaamaan kotijoukkue Bluesin taidot. Nälkää riittänee molemmilla joukkueilla, sillä Pelicans hävisi lauantaina niukasti kotonaan, samoin Blues torstaina. Toista kertaa ei kotiyleisöä ole tarkoitus pettää.

Bluesin pakka jatkaa samanlaisena

Sunnuntai-illan näytökseen lähdetään totutunlaisista lähtöasetelmista. Bluesilta puuttuvat edelleen maalivahdit Oksa ja Myllys, puolustajista Cory Murphy ja nuorten MM-kisoissa pelaava Jalasvaara sekä hyökkääjistä niinikään nuorten kisoissa taisteleva Matti Näätänen ja kapellimestari Jan Caloun. Lisäksi hyökkääjä Niko Nieminen on vielä jonkin aikaa sivussa polvivamman jäljiltä. Vaikka poissaolijoita onkin runsaasti, ei Bluesilla ole ollut suurta hätää. Puolustus on kaikesta huolimatta tiivis; Murphyn poissaolo näkyy lähinnä ylivoimassa. Lisäksi Murphy on hyvin avaava kiekollinen pakki. Maalivahtien suhteen ei todellakaan ole kiirettä, sillä Heinonen ja Myllyniemi ovat hoitaneet oman tonttinsa lähes moitteitta. Hyökkäykseen kaivattaisiin lisää syvyyttä ja varsinkin tietysti Calounia ykköseen, mutta onneksi muut, kuten konkari Stapleton, ovat ottaneet ohjat käsiinsä ja alkaneet tehtailla maaleja.

Pelicansien vastaava lista on kasvoi myös lauantain pelissä Lukko vastaan. Lahtelaisten riveistä poissa ovat puolustaja Jermu Pisto, joka Espoossa tunnetaan varsin hyvin, ja hyökkääjät Veli-Pekka Nutikka sekä mahdollisesti Jussi-Mikko Makkonen. Epävarmoja ovat selkävaivainen Lasse Jämsen, puolustaja Jussi-Antti Reimari, joka kärsii nivusesta, sisäisen pistepörssin kakkonen Jani Keinänen, jolla on niinikään nivusvaivoja, puujalan saanut puolustaja Henri Laurila sekä vielä Grigori Pantelejev, joka sai lauantain pelissä kiekon nilkkaansa. Espoolaiskasvatti Joonas Jääskeläinen sen sijaan pelannee sunnuntaina entisen kotiyleisönsä edessä.

Blues janoaa voittoa

Espoon Blues nöyrtyi yllättäen viime torstaina heikon esityksen jälkeen kotonaan Rauman Lukolle, joka pokkasi pisteet matkaansa lukemin 2-3. Bluesilta ei tuntunut onnistuvan oikein mikään, eikä iltaan voi todellakaan olla tyytyväinen.

-Peli Lukkoa vastaan oli takuulla kauden huonoin tähän mennessä, kommentoi Bluesin joukkueenjohtaja Niki Andersson.

-Oltiin löysiä kaikessa, kaikkien, mukaanlukien valmennusjohdon, on syytä katsoa peiliin, hän jatkaa.

Pelicans on siinä mielessä samankaltainen vastustaja, että sekin sijaitsee reilusti Bluesin alapuolella sarjataulukossa, ja kuuluu näin ollen joukkueisiin, jotka "pitäisi" voittaa kotona. Niki Andersson ei kuitenkaan lähde sen kummempaa analyysiä joukkueesta tekemään.

-Pelicansia vastaan ollaan pelattu tiukkoja pelejä, mutta kuitenkin voitettu molemmat. Mikään tietty asia ei Pelicanseissa korostu, he ovat hieman ailahtelevainen ryhmä. Pyritään pitämään mieli omassa pelaamisessa, sillä toista kertaa peräkkäin emme todellakaan aio kotona hävitä, hän sanoo.

Pelicansien valmentaja/joukkueenjohtaja Pekka Mantere oli joukkueen esitykseen lauantaina Lukkoa vastaan pettynyt:

-Pelasimme kauden huonoimman kotipelimme tänään, parannettavaa riittää joka osa-alueella, hän totesi.

-Bluesia vastaan pyritään pelaamaan tiivistä peliä ja pitää heidät kulmissa. Peruuttelemaan emme kuitenkaan lähde, Mantere korostaa.

Kuinka käy?

Itse pelistä on odotettavissa pitkälti samanlaista tiukkaa kamppailua kuin kahdesta joukkueiden aiemmastakin kohtaamisesta. Pelicans tuskin lähtee Areenalla hyökkäämään yltiöpäisesti, joten tarkan puolustuspelin merkitys korostuu taas. Yhtä fyysinen joukkue Pelicans ei kuitenkaan ole kuin Lukko tai Tappara, joten Bluesilla luulisi olevan tällä kertaa paremmat saumat pitää liikettä yllä ja tulla laitaväännöistä ulos voittajana. Jos tähän otteluun ei asenne ole kunnossa niin jotain on pahasti pielessä. Lahtelaisten maalin suulla aloittaa valmentaja Mantereen mukaan Tapparasta vastikään tullut Sasu Hovi, joka aloittikin ottelunsa Pelicansien riveissä mainiosti.

Calounin poissaolo ei Tampereellakaan näkynyt maalinteon vaikeutena, joten se ei välttämättä akilleen kantapää tule huomennakaan olemaan. Sisuuntunut Blues saattaa iskeä taululle kovatkin lukemat. Pisteittä se ei varmasti huomenna jää. Pelicans iskee vastahyökkäyksistä ja ylivoimistaan, muttei todennäköisesti paria maalia enempää tule saamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle