Nöyryytyksen jälkeen

LIIGA / Ennakko
Blues kärsi torstaina murskatappion SaiPaa vastaan. Kun tiistaina TPS:ltä oli saatu piste, tämän viikon saldo näytti vielä positiiviselta. SaiPalle häviäminen muutti saldon negatiiviseksi, eikä edes voitto liigajumboksi jäävästä Pelicansista muuta tilannetta.

Pelicans, joka hakeutui viime viikolla yrityssaneeraukseen, on kuitenkin jaksanut taistella talousongelmista huolimatta. Torstain Ässät-ottelussa katsojiakin oli yllättävän paljon, mikä kertoo siitä, että lahtelaisetkin ymmärtävät joukkueen ahdingon ja tukevat sitä kaikin keinoin. Itse ottelussa Pelicans oli kiinni voitossa kahden erän jälkeen, mutta Ässät hoiti itselleen tärkeän ottelun.

Blues sortui Lappeenrannassa asenneongelmaan ja jäähyihin. Kaksiminuuttisia Blues sai peräti 11, kaikki kahden viimeisen erän aikana. Suuri ero, kun ottaa huomioon että vain Bluesia yhden ottelun vähemmän pelannut Kärpät on ottanut vähemmän jäähyminuutteja. Kärppien minuutit ovat 603, Bluesin 617. Vierailija Pelicansin jäähymäärä tällä kaudella on 884, millä heltiää toinen sija SaiPan jälkeen.

Mahdollisuus varmistaa paikka

Jos Blues voittaa Pelicansin ja JYP samalla Ässät, varmistuu käytännössä Bluesin paikka kymmenen parhaan joukossa. Ässät voisi tuolloin nousta tasapisteisiin, mutta sen pitäisi kiriä noin 30 maalia. Mahdottomalta kuulostava tehtävä kahdessa ottelussa.

Bluesin riveistä Jan Caloun jäi henkilökohtaisista syistä sivuun, ja loukkaantuneina ovat Kari Kalto sekä Niko Nieminen. Miika Elomon tilanteesta ei ole varmuutta. Pelicansin aukot ovat puolustuksessa Ossi-Petteri Grönholmin, Tero Paappasen ja Joni Tuomisen poissaolon myötä.

Tuominen aloitti kauden Bluesin listoilla, mutta jo aiemminkin Pelicansissa vieraillut puolustaja jäi loppukaudeksi Lahteen samalla kun Mike Lephart ja Radek Philipp tulivat Bluesiin. Myös Matti Näätänen siirtyi Pelicansiin samassa kaupassa.

Historia

Tällä kaudella Blues on voittanut kahdesti ja Pelicans kerran. Tosin jälkimmäinen Blues-voitto tuli vasta jatkoajalla Kari Kalton tekemänä. Kyseinen ottelu oli merkittävä siinä mielessä, että Mika Oksa teki paluun Blues-maalille.

Pelicans on viimeksi voittanut Espoossa tammikuussa 2002.

» Lähetä palautetta toimitukselle