Mitkä ovat Bluesin arkieväät liigakärkeä vastaan?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin Radek Smolenak hallitsee maalipörssiä viidellä osumalla.
Kuva © Timo Savela
Onko Espoon Bluesilla todellisia eväitä järjestää yllätys ja palauttaa Lahden Pelicans viimein karuun arkeen? Tasaisen varma Pelicans lähtee Espooseen ilman tappioita, kun taas sinisillä on kolme hävittyä peliä takanaan.

Viisi vastaan 13 pistettä ei tässä vaiheessa kautta kerro koko totuutta. Bluesin suunta näyttää kuitenkin aavistuksen epävarmalta. "Menneet ovat menneitä" tuntuu olleen Bluesin valmennuksen teema ykkösvahti Mikko Koskisen KHL:ään lähdön jälkeen. Nielläänkö tämä fraasi Blues-kannattajien keskuudessa, jos kolmen tappion putki pitenee entisestään?

Bluesin oma pää ei vieläkään tunnu pitävän riittävän hyvin, mikä kävi hyvin ilmi lauantaina vieraspelissä Porin Ässiä vastaan.

Maanantaina vastaan luistelee Liigaa johtava Lahden Pelicans, jolla on potentiaalia asettaa valmentaja Jyrki Ahon optimismi entistäkin kovemmalle koetukselle. Myös maalivahtitilannetta koskevat spekulaatiot leimahtivat uudelleen liekkiin, kun jo toista peliään mainiosti pelannut Jani Nieminen reputti keskialueelta lähteneessä Ässien Tommi Taimin satunnaisessa testissä.

Hyökkääjistön puolella sen sijaan alkoi Ässiä vastaan näkyä lisää onnistumisia, kun kakkosvitjaan Tomi Sallisen ja Robert Rooban viereen siirretty Daniel Widing sai viimein aikaan osuman. Ruotsalaisen pistehistoria on viimeisimpien kausien aikana ollut lievästi laskeva, mutta taso on silti ollut lähellä pistettä per peli. Vähintäänkin tätä tasoa Blues-leirissä Widingiltä epäilemättä odotetaan.

Kolmosvitjaa tuskin kannattaa maanantaina Pelicansia vastaan sotkea ilman erityistä syytä. Nuorisoketjun Juuso Ikonen ja Miro Aaltonen näyttävät saaneen hyvää vahvistusta Nico Nybergistä. Perjantaina JYPiä vastaan ensimmäisen Liiga-maalinsa tehnyt Nyberg osoitti lauantain Ässät-pelissäkin pirteitä otteita. On syytä odottaa, että veräjänvartija Nieminenkin hoitaa lauantain hetkellisen herpaantumisen jälkeen tonttinsa.

Pelicansin pakka hyvin kasassa

Lahtelaisten puolustus on hoidellut joukkueelle tasaisen tarkasti melko pieninumeroisia loppulukemia. Numerot kertovat luonnollisesti myös onnistuneesta maalivahtipelistä.

Päävalmentaja Hannu Aravirta on saanut joukkonsa pelaamaan pääosin hallittua kiekkoa, lisäksi Pelicans on onnistunut juuri silloin kun pitää. Vahvalla joukkuepelillä pelejä on saatu käännetyksi omalle joukkueelle ratkaisevissa paikoissa.

Kun Pelicansin ylivoimapelaaminenkin on Liigan huippua, lahtelaisten peli saattaa olla myrkkyä Espoon vaihtelevasti suorittaneelle puolustukselle.

Seuraa Heitä

Jere Seppälä #16 |

Puolustaja

Miesten tasolle noussut juniori on toteuttanut sitkeästi hyökkäävän puolustajan rooliaan, tuloksia on epäilemättä odotettavissa.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Bluesin Jani Niemisen nopeus asetetaan testiin vahvassa vedossa olevaa tsekkiä vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kim Hirschovits 2 3 5
2.Tommi Huhtala 3 1 4
3.Eetu Pöysti 1 3 4
4.Arto Laatikainen 1 3 4
5.Miro Aaltonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle