BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Vajaamiehinen Blues isännöi Lukkoa

LIIGA / Ennakko
Torstaina Espoossa kohtaavat tällä kaudella heikosti vieraissa pelannut Lukko ja vastaavasti vakuuttavasti kotonaan esiintynyt Blues. Molemmilla joukkueilla on allaan tappiot, sillä Blues hävisi tiistaina Oulussa Kärpille, Lukko taas taipui kotonaan Tapparaa vastaan.

Kuntokäyrät

Blues on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Joulutauon jälkeen kasassa on yksi voitto varsinaisella peliajalla, yksi jatkoaikavoitto ja yksi tappio varsinaisella peliajalla. Molemmat voitot espoolaiset nappasivat kotikentällään ja joukkue onkin ollut erityisen vahva kotijäällään koko kauden ajan.

Lukko on joulutauon jälkeen kerännyt pelkkiä tappioita. Juha Vuori on toiminut joukkueen päävalmentajana vasta kerran, silloin raumalaiset hävisivät kotonaan Tapparalle. Vieraissa joukkueella on mennyt heikosti koko kauden ajan, mutta torstaina Lukko pelaa ensimmäisen kerran Vuoren johdolla vierasottelun. Kääntyykö vieraspelaamisen suunta, se jää nähtäväksi.

Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti; ensin Lukko vei voiton Raumalla ja pari päivää myöhemmin raumalaiset nappasivat Espoosta voiton pitkän voittomaalikilpailun jälkeen. Blues on siis saalistanut Lukolta tällä kaudella vain yhden pisteen.


Lukko on ollut kuluvalla kaudella Bluesia vahvempi keskinäisissä kohtaamisissa.
Jussi Kivimäki

Ratkaisun paikat

Loukkaantumisten taakse ei voi koskaan piiloutua, mutta kotijoukkueen sairaslista on pituutensa lisäksi myös erittäin nimekäs. Loukkaantumiset ovat myös rokottaneet nimenomaan hyökkäystä ja sen myötä monta maalintekijää on espoolaisilta sivussa. Viime ottelut ovat kuitenkin näyttäneet, että tarvittaessa ratkaisijoita joukkueesta kyllä löytyy - muun muassa Camilo Miettinen ja Roope Talaja ovat onnistuneet tekemään Bluesille tärkeitä osumia.

Lukon itseluottamus ja pelihuumori ovat olleet kateissa, mikä on säteillyt joukkueen suorituksiin. Vuori on tuonut pelityyliin mukanaan suoraviivaisuutta, mutta pelin avaamisen kanssa raumalaisilla on suuria vaikeuksia. Ylivoima on myös ollut heikkoa, mutta ainakin Tapparaa vastaan joukkue pelasi hyvää alivoimaa.

Bluesin peliä häiritsivät Kärppiä vastaan huolimattomuusvirheet ja jäähyily. Valmentaja Lauri Marjamäki kaipaakin etenkin vieraspelaamiseen lisää itseluottamusta - kotiareenalla peli on ollut aivan erinäköistä kuin vieraissa. Sekä Bluesin että Lukon maalivahdit ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä, Patrick Galbraith pelasi Kärppiä vastaan vakuuttavasti ja Mika Noronen pelasi myös erinomaisesti Tapparaa vastaan.

Ratkaisevaa torstaina on ainakin se, saako hieman valmentajanvaihdoksesta piristynyt raumalaisryhmä itseluottamustaan kuntoon. Myös mahdollisesti pahastikin vajaamiehisen Bluesin kotivireen kestäminen on kysymysmerkki.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen sairaslista on pitkä eikä Lukko-otteluun ole odotettavissa apuja sairastuvalta. Poissa ovat Petri Lammassaari, Mika Hannula, Matti Järvinen, Teemu Ramstedt, Petri Koivisto, Joni Töykkälä, Mikael Kurki, Ville Varakas ja Tommi Huhtala. Jani Hakanpää ja Miro Aaltonen taas ovat nuorten maajoukkueen mukana Kanadassa.

Lukolta taas sivussa ovat Johan Björk, Teemu Nurmi, Mikko Kuukka, Samuli Kivimäki ja Jesse Virtanen. Matt Generous on pelikiellossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Roope Talaja 3 3 6
2.Toni Kähkönen 2 3 5
3.Kristian Kuusela 2 2 4
4.Ville Varakas 2 2 4
5.Joakim Eriksson 0 4 4
Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 3 1 4
2.Lauri Tukonen 0 3 3
3.Janne Keränen 0 3 3
4.Harri Tikkanen 0 3 3
5.Tuomas Huhtanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle