Tasoitus vai ratkaisu?

LIIGA / Ennakko
Blues ja KalPa pääsevät pelaamaan kuudennen puolivälieräkohtaamisensa vasta sunnuntaina. Vielä alkuviikosta pelin pelaaminen näytti epätodennäköiseltä, mutta nyt kotijoukkueena oleva Blues on voittanut kaksi edellistä kohtaamista.

Kuntokäyrät

KalPa voitti sarjan kolme ensimmäistä kohtaamista, Blues kaksi seuraavaa. Näin ollen kotiedun suhteen ollaan ikään kuin lähtöpisteessä, sillä molemmat ovat onnistuneet hakemaan vierasvoiton kertaalleen.

Ratkaisun paikat


Nähdäänkö myös sunnuntaina erimielisyyksiä?
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Suomessa mikään joukkue ei ole onnistunut nousemaan 0-3-tappioasemasta sarjan voittoon, tai edes tasoihin. Bluesista tuli kolmas joukkue, joka on onnistunut voittamaan kahdesti: muut ovat SaiPa (2006 HIFK:ta vastaan) ja Ässät (2011 Bluesia vastaan).

Blues onnistui perjantain ottelussa käyttämään maalipaikkansa selvästi aikaisempaa paremmin, eikä myöskään KalPan maalille pelikiellon jälkeen palannut Mikko Koskinen ollut samanlaisessa vireessä kuin kolmessa aikaisemmin pelaamassaan ottelussa.

Bluesin kannalta merkittävää oli myös pudotuspelien alkuvaiheessa alle oman tasonsa nousseen Roope Talajan kahden maalin ilta. Myös kapteeni Toni Kähkönen onnistui katkaisemaan pitkän maalittoman putkensa tyhjiin tekemällään osumalla.

Maalivahtipelin lisäksi KalPalla tökki myös puolustuspeli. Kolmannessa erässä erityisesti pari Henri Laurila-Simo-Pekka Riikola pelasi heikosti. Näiden täytyy parantaa peliään huomattavasti.

Kokoonpanot

KalPan merkittävin muutos tulee olemaan Sami Kapasen paluu kokoonpanoon. Kalle Kerman jää sivuun perjantaina pelanneista. Myös ykkösketju on hajotettu, ja siihen keskelle nousee Jasse Ikonen. Puolustuksessa Matti Koistinen palaa kokoonpanoon Ryan Glennin paikalla.

Bluesin tilanteessa ei olisi syytä tehdä muutoksia. Reservissä tosin löytyy hyökkääjät Tomi Ståhlhammar, Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen, mutta tällä hetkellä kenenkään taso ei ole selvästi parempi kuin kenenkään kokoonpanossa olevan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Roope Talaja 4 0 4
2.Toni Kähkönen 2 2 4
3.Juuso Ikonen 1 2 3
4.Kristian Kuusela 0 2 2
5.Ari Vallin 2 0 2
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 1 5 6
2.Tuomas Kiiskinen 4 1 5
3.Marko Kauppinen 2 1 3
4.Ossi Saarinen 0 2 2
5.Matti Kuparinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle