Tasaiset taistelijat TV-ottelussa

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain TV-ottelussa esiintyvät Blues ja Kärpät. Molemmat joukkueet kuuluvat liigan kärkijoukkoon. Ennen lauantain otteluita, kun suurimmalla osalla joukkueista on 27 ottelua pelattuna, Kärpät on toisena ja Blues viidentenä. Eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain kolme pistettä.

Joukkueiden kunto

Vierasjoukkue Kärpät on voittanut nyt kolme ottelua putkeen. Torstaina Ässät kaatui komeasti 10-2, ja kyseessä oli jo toinen kerta, kun Kärpät rikkoi kympin tällä kaudella.

”Jokainen peli on erilainen, eikä sillä ole suurta merkitystä.”, kertoi Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli.

Blues keräsi kolmesta peräkkäisestä vierasottelusta viisi pistettä. Ensin Blues voitti hienosti
molemmat helsinkiläisjoukkueet, mutta Raumalla Blues joutui tyytymään tasapeliin.

Loukkaantumistilanne

Kärpät koki pahan menetyksen Petr Tonin loukaannuttua. Toki Ton on ollut odotuksia heikompi, mutta joukkueen edesottamuksiin sillä ei ole ollut suurta vaikutusta. Kaikki muut kärpät lienevät pelikunnossa.

Bluesilta puuttuvat edelleen maalivahdit Jarmo Myllys ja Mika Oksa, jotka palaavat vasta joulun jälkeen. Myös Timo Hirvonen on edelleen sivussa sitkeän jalkavamman takia.

Maalivahdit

Blues on käyttänyt otteluissa jo neljää pelaavaa maalivahtia loukkaantumisista johtuen. Vähiten on pelannut Sami Heinonen, mutta hänelläkin on jo viisi pelattua ottelua. Kaikki Blues-maalivahdit ovat myös voittaneet otteluita.

”Maalivahti ilmoitetaan vasta SM-liigan kautta huomenna.", kertoi joukkueenjohtaja-valmentaja Niki Andersson käytännöstä, ja jatkoi:
”Puolitoista kuukautta ollaan oltu ilman niitä, joilla kausi aloitettiin. ”Pojilla” (Myllyniemi ja Heinonen) on 14 peliä yhteistä liigakokemusta. Tällä kaudella emme ole hävinneet otteluita maalivahtipeliin.”

Kärpillä on myös tasainen kaksikko. Niklas Bäckström valittiin maajoukkueeseen, mutta Markus Korhosen tilastot ovat paremmat, ja ottelutkin ovat hänen edukseen 15-13. Torstaina maalilla esiintyi Korhonen.

Puolustajat

Bluesin Jiri Vykoukal on välttynyt loukkaantumisilta, ja on noussut jälleen SM-liigan parhaiden puolustajien joukkoon. Vastaavasti Cory Murphy on ollut heikompi kuin viime kaudella, vaikka maaleja syntyy rivakkaan tahtiin. Rami Alanko on Blues-pakiston suurin yllättäjä tällä kaudella.

Kärppien puolustus on pitänyt erinomaisesti. Ykköspakiksi on noussut Drew Bannister. Suurinta huomiota herättää kuitenkin liigan nuorimman kapteenin Lasse Kukkosen plusmiinuslukema: +33. Myös pakkipari Mikko Myllykoskella on +27, mutta sen sijaan Kimmo Lotvosella –6. Näin valtavat erot ovat harvinaisia, ja kausi on sentään vasta puolessa välissä.

"Ollaan tyytyväisiä viisikkopuolustukseen, mutta siinä on aina parannettavaa jokaisella joukkueella.", sanoi Hilli.

Lasse Kukkosesta Hilli totesi vielä erikseen:
"Lasse on hoitanut hyvin ruotunsa. Kapteenin näyttämä esimerkki on se, mitä tilastotkin kertovat."

Hyökkääjät

Blues-hyökkäys on nimekäs. Jan Caloun on luonnollisesti ykkösnimi, ja perässä tulevat muun muassa ex-NHL-pelaajat Juha Ylönen, Mike Stapleton, Marko Tuomainen, jotka eivät ole vielä parhaalle tasolle päässeet. Sen sijaan nuoriso-osaston Teemu Elomo ja Matti Näätänen ovat yltäneet hyville tehopisteille.

”Varmasti yksi parhaita pelaajia liigassa. Ei ole vain yhtä mittaria, millä paras pelaaja mitataan. Muitakin hyviä juttuja kuin pisteitä tapahtuu hänen pelissään.", sanoo Andersson

Heikko ei myöskään ole Kärppien hyökkäyskalusto. Petr Tenkrat on ykköstähti, perässään ulkomaalaiset Andrei Potaitshuk ja Brett Lievers, sekä nuoret Jari Viuhkola ja Jussi Jokinen, vain muutama mainitakseni.

”Se (100 maalin raja) meni siinä kolmannessa erässä. Onnistumiset poikivat onnistumisia.", Hilli sanoi.

Hyökkäyskalustojen osalta voisi enteillä runsasmaalista ottelua, mutta puolustuskin pitää molemmilla, joten ehkä ottelun maalimäärä jää keskimääräisiin lukemiin.

Otteluhistoria

Kärpät on liiga-aikanaan pelannut Espoossa neljästi. Jokainen ottelu on päättynyt maalin erolla. Blues on voittanut kolme ja Kärpät yhden, joka tosin on viimeisimmästä ottelusta keväällä, jolloin oululaiset olivat parempia lukemin 3-4. Bluesin voittolukemat ovat olleet 3-2, 4-3 ja 2-1. Espoolaisyleisö muistaa ainakin keskimmäisen, kun Shayne Toporowski vastasi Bluesin kaikista neljästä maalista.

”Ei hirveän kaukaa haettu, jos huomennakin on tasainen peli. Kärpät on hyvässä vireessä, ja tämä on hyvä ottelu telkkaripeliksi. Voittaakseen kumman tahansa täytyy pelata hyvä peli.”, totesi Andersson.

Mielenkiintoista otteluissa on kuitenkin se, että jokaisessa näistä otteluista häviäjäjoukkue on tehnyt viimeisen maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle