Pikauusinta vai revanssi?

LIIGA / Ennakko
Jääkö Blues kolmatta kertaa Kärppien jalkoihin?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan sarjaohjelma esittää jälleen tiistaina erikoisia piirteitään, kun Kärpät saapuu jo toistamiseen marraskuun aikana vierailulle Espooseen. Viimeksi oululaiset juhlivat voittoa, joten kotijoukkue haluaa kuitata sen.

Bluesin viime viikko oli erikoinen. Joukkue onnistui voittamaan sarjan silloisen kärkijoukkueen kahdesti, kun tiistaina Lukko jäi nollille Espoossa ja lauantaina KalPa taipui voittomaalikilpailun jälkeen. Välissä Blues kävi sarjajumbo Sportin vieraana häviten ottelun 2−3.

Kärppien seitsemän liigaottelun voittoputki katkesi lauantain ottelussa, kun JYP haki jatkoaikavoiton Raksilasta Petr Hubacekin osumalla. Kaikkiaan oululaiset olivat voittaneet yhdeksän ottelua putkeen, sillä välissä joukkue eteni CHL:ssä jatkoon kahden voiton turvin.

Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Ensimmäinen pelattiin syyskuussa Oulussa, jossa Kärpät vei 5−4-voiton Joonas Donskoin viimeistä edellisen minuutin maalilla. Samassa ottelussa Bluesin Kai Kantola teki tehot 2+2. Edellisen kerran Kärpät vieraili Espoossa vain 12 päivää sitten. Silloin pisteet lähtivät Ouluun 4−1-voitolla.

Bluesin viime viikkojen kuumin pelaaja on varsin yllättävä. Ilves-urallaan lähinnä puolustavana hyökkääjänä tunnettu Ville Korhonen on tehnyt pisteen kahdeksassa edellisessä ottelussaan. Sen lisäksi Korhonen ratkaisi Kuopion ottelun voittomaalikilpailun. Merkittävää on se, että Korhonen on tehnyt kaikki putken aikaiset tehopisteensä ottelun kolmansissa erissä, kun panokset pelissä ovat kovimmillaan.

Kärpät on pelannut viime aikoina erittäin tiivistä puolustuspeliä. Etukäteen sarjan kovimmasta maalivahtikaksikosta huomattavasti paremmin on onnistunut Iiro Tarkki, joka on jättänyt mestarivahti Tomi Karhusen varjoonsa. Loukkaantumisetkin ovat olleet Karhusen riesana, mutta joka tapauksessa Tarkin torjuessa Kärpät on pärjännyt paremmin.

Blues sortuu liian usein puolustusalueen kiekonmenetyksiin. Erityisesti tämä on näkynyt Jere Seppälän kohdalla, jolle kausi on ollut vaikea. Nuori puolustaja on siitäkin huolimatta saanut runsaasti luottoa Bluesin valmennukselta. 

Kärpät menetti lauantain ottelun kokoonpanostaan Markus Nutivaaran ja Julius Junttilan. Alkukaudesta Junttila oli osa hallitsevan mestarin parasta hyökkäyskolmikkoa, mutta viime aikoina tahti oli ollut rauhallisempaa. Nutivaara on vakuuttanut osaamisellaan ja jättänyt muutaman kokeneemman puolustajan varjoonsa.

Seuraa Heitä

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Maanantaina jatkosopimuksen allekirjoittanut kapteeni on esiintynyt huomattavasti paremmin kuin viime kaudella. Nyt haastetta tuo tosin Kai Kantolan pelikielto, joka tuo uuden laitahyökkääjän Hirschovitsin ketjuun.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Aluksi lyhyellä sopimuksella Kärppiin saapunut pelaaja on onnistunut erinomaisesti Oulussa. Kuusi vuotta sitten sarjan parhaaksi puolustajaksi valittu Laatikainen kärsi vammoista monta edellistä kautta, joista kaksi edellistä kului Bluesissa. Onnistuuko jälleen tutulla areenalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle