Viimeistä edellinen rutistus

LIIGA / Ennakko
Joulutauko lähenee, mutta suurimmalla osalla joukkueista on vielä kaksi ottelua jäljellä ennen sitä. Näin on tilanne myös Bluesilla ja JYPillä, jotka kohtaavat neljännen kerran kauden aikana.

Kuntokäyrät

Molempien joukkueiden kuntokäyrä on ollut laskeva. JYPillä on edellisestä seitsemästä pelistä yksi voitto varsinaisella peliajalla ja yksi voittomaalikilpailussa. Ainoastaan liigajumbo Tappara on jäänyt pisteittä jyväskyläläisiä vastaan putken aikana.

Bluesilla on myös synkkä jakso menossa. Edellisestä seitsemästä ottelusta on yksi voitto, joka sekin tuli vasta jatkoajalla, joten edellinen täysi pistepotti on HIFK-ottelusta marraskuun puolivälissä. Bluesin tappioista yksi on jatkoajalta ja yksi voittomaalikilpailusta, joten pisteitä seitsemästä ottelusta on neljä.

Aikaisemmin tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, kaikki pelit pelattiin sarjakauden ensimmäisen kuukauden aikana. Kaikki pelit ovat päättyneet kotivoittoihin, eli Blues on voittanut kahdesti ja JYP kerran. Molemmat joukkueet ovat saaneet vierasotteluista yhden pisteen, sillä JYPin voitto irtosi jatkoajalla ja Bluesin jälkimmäinen voittomaalikilpailussa.

Ratkaisun paikat

Bluesin puolustus on kärsinyt selkeästi sen jälkeen, kun Ville Lajunen myytiin Magnitogorskiin. Lajusen viimeiseksi peliksi Bluesissa jäi juuri edellä mainittu HIFK-ottelu.

Maalivahtipeli on ollut ongelma sen jälkeen, kun Petri Koivisto jäi sivuun henkilökohtaisista syistä. Lars Volden pelasi muutaman ottelun, mutta hänet vaihdettiin pois kesken Pelicans-kohtaamisen. Jonathan Iilahti pelasi sen pelin loppuun sekä Ilvestä vastaan kokonaisuudessaan, mutta hän palasi Sportiin alkuviikosta. Uutena maalivahtina Bluesiin liittyi tanskalainen Patrick Galbraith, joka selviytyikin debyytistään suhteellisen hyvin, vaikkei onnistunutkaan auttamaan joukkuetta voittoon sarjakärki KalPasta.


Patrick Galbraith esiintyy ensi kerran Espoossa
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

JYPin suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteossa. Joukkue on jäänyt viiden edellisen pelin aikana kahdesti ilman osumia. Näissä peleissä puolustus oli onneksi siinä kunnossa, että peli eteni 65 minuutin maalittoman urakoinnin jälkeen voittomaalikilpailuun.

JYPin puolustus- ja karvauspeli ei ole toiminut vierasotteluissa yhtä hyvin kuin kotipeleissä.

Kokoonpanot

Bluesilta ovat sivussa maalivahti Koivisto, puolustaja Mikael Kurki ja hyökkääjät Matti Järvinen ja Petri Lammassaari.

JYPille Pelicans-ottelu koitui varsin ikäväksi, kun hyökkääjistä sekä Eric Perrin että Antti Jaatinen loukkaantuivat. Kumpaakaan ei nähdä Espoon ottelussa, josta sivussa on myös Filip Riska. Kokoonpanoon palaavat Tuomas Pihlman ja Jonne Virtanen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 3 2 5
2.Teemu Ramstedt 0 5 5
3.Ville Varakas 1 3 4
4.Kristian Kuusela 2 2 4
5.Mika Hannula 1 3 4
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 4 6
2.Éric Perrin 1 3 4
3.Juha-Pekka Hytönen 2 1 3
4.Tuomas Pihlman 1 2 3
5.Harri Pesonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle