Viekö Virtanen jälleen Ahoa?

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut vahvempi viime aikojen kohtaamisissa.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
JYPin mestariksi vuonna 2012 luotsannut Jyrki Aho ei ole Bluesiin siirtymisensä jälkeen onnistunut voittamaan hurrikaaniryhmää. Ennen maaottelutaukoa siihen tarjoutuu kaikkiaan kuudes tilaisuus. Tällä kaudella kohtaaminen joukkueiden välillä on toinen.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen neljä viikkoa sitten päättyi JYPin selvään 5-1-voittoon. Blues pysyi pitkään tuntumassa, vaikka ottelu meni selvässä jyväskyläläiskomennossa.

Blues ei ole napannut kolmen pisteen voittoa sitten lokakuun alun Tappara-pelin. Voittomaalikisat ovat kulkeneet siihen malliin, että kahden pisteen voittoja on kaksi. HPK:ta vastaan Blues iski kolme osumaa täysin kentällisin, mutta HPK oli tehokas ylivoimapelissään. HPK ei onnistunut viidellä viittä vastaan, mutta ansaitsee kuitenkin kunniaa siitä, että pystyi pakottamaan Bluesin jäähyilemään, mikä toi tulosta.

Toista otteluaan Bluesissa pelannut Bracken Kearns näytti pelissä vahvistuksen elkeitä. Tehopisteitä olisi voinut tulla enemmänkin kuin yksi, jos joukkuetoverit olisivat hyödyntäneet tilaisuuksiaan paremmin.

JYP esitti hienon nousun SaiPaa vastaan ja jatkoi vain yhden tahran sisältänyttä kotisarjaansa. JYP esitti ottelussa hyvää karvauspeliä paineistaen vastustajaa. JYPin vahvuutena on ollut Jani Tuppuraisen ja Markus Hännikäisen muodostama parivaljakko, joka on noussut Liigan pistepörssissä kymmenen sakkiin. Kun eri ketjusta löytyy vielä Eric Perrin, yhden ketjun eliminoimisella ei vielä täydellistä tulosta saa.

Alkukaudesta erikoistilanteet kuuluivat Bluesin vahvuuksiin, mutta viime otteluissa suunta on muuttunut. Edellisestä ylivoimamaalista on aikaa jo viisi ottelua. Sen jälkeen vastustaja on iskenyt kolme alivoimaosumaa, joista yhden tosin tyhjään Blues-maaliin.

JYP on ollut ongelmissa paineen alla varsinkin puolustuspäässä. Tuomas Tarkin maalivahtipeli on kuitenkin pelastanut pahimmalta.

Seuraa Heitä

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Vahvaa alivoimapelaamista HPK:ta vastaan kuuluen ottelun ehdottomaan parhaimmistoon. On onnistunut myös maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussaan.

Miika Lahti #28 |

Keskushyökkääjä

Puolustuspäässä homma toimii kuten ennenkin, mutta maalitili näyttää tässä vaiheessa kautta nollaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle