Taistelu ylemmän pudotuspeliviivan ympärillä

LIIGA / Ennakko
Pysyykö Bluesin maali puhtaana myös tällä kertaa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja JYPin kauden kolmas kohtaaminen on elintärkeä, kun taistelu käy kuumana suorista puolivälieräpaikoista. Blues onnistuisi varsinaisen peliajan voitolla nousemaan tasapisteisiin JYPin kanssa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa JYP oli selvästi parempi ja se voittikin ansaitusti ottelun, joskin lukemat 5−1 eivät täysin kuvanneetkaan peliä. Blues otti voiton toisessa kohtaamisessa, josta onkin aikaa kolme ja puoli kuukautta. Eetu Laurikainen piti nollan ensimmäistä kertaa Liigassa, ja Ville Korhonen iski voittomaalin 91 sekuntia ennen ottelun loppua Sami Rajaniemen aavistettua väärin päätykiekon kulun.

Hurrikaanipaidat kokoivat kaksi karua tappiota putkeen, kun Kärpät haki Jyväskylästä voiton neljällä avauserän maalilla. Tiistaina Tappara murskasi JYPin peräti 7-1. Perjantai paikkasi JYPin tilannetta, kun Ässät kaatui kotona.

Bluesin voittoputki katkesi tiistaina Lahdessa, mutta joukkue kuittasi sen ryhdikkäällä esityksellä torstain Ilves-ottelussa. Jari Sailio teki kaksi osumaa, kun Blues jatkoi kotivoittoputkeaan jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

JYP pelasi kahden tappion jälkeen Ässiä vastan hyvän pelin, joskin porilaisten heikko esitys korosti sitä. JYP on löytänyt hyvät ketjukombinaatiot, vaikka edelliseen peliin koostumuksia olikin muutettu jonkun verran. JYP-pelaajista Eric Perrin, Jani Tuppurainen, Tuomas Pihlman ja Markus Hännikäinen ovatkin tärkeiden tilastojen kärkipäätä Liigassa.

Blues puolusti erinomaisesti edellisessä ottelussaan, jossa kaatui Ilves. Espoolaisten puolustus koki kovan menetyksen, kun Olli Malmivaara loukkaantui tiistaina ja on näillä näkymin koko loppukauden sivussa. Se ei kuitenkaan näkynyt torstaina, vaan joukkueen puolustuspeli tiivistyi entisestään jo muutenkin hyvästä tasosta.

Hyvästä yleisvireestä huolimatta Bluesinkin joukkueesta löytyy pelaajia, joilla on parannettavaa otteissaan. Kai Kantolan hyöty on ollut pienehkö huikeaa alkukautta seuranneen loukkaantumisen jälkeen. Ilves-ottelussa hän jäi mieleen vain yhdestä katsomoon ammutusta kiekosta, joka toi hänelle istumista rangaistusaitiossa.

JYPin pelaajat ovat sortuneet usein tällä kaudella pahoihin henkilökohtaisiin virheisiin puolustuspäässä. Ässät-peli antoi kuitenkin viitteitä paremmasta, sillä puolustus toimi jämäkästi. Maalivahdeista Rajaniemi on ollut viime aikoina Tuomas Tarkkia parempi.

 

Seuraa Heitä

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Erinomainen ottelu Ilvestä vastaan. Rooli korostuu entisestään Malmivaaran loukkaantumisen myötä, eikä pelkästään sen takia että peri häneltä A:n rintaansa.

Juuso Pulli #6 |

Puolustaja

Hyvin liikkuva puolustaja on ottanut ennakkoluulottomasti paikan jyväskyläläisten pelaavasta kuusikosta. Maaleja on kertynyt tilille jo kuusi, joista viimeisin perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle