Selättääkö JYP viimeinkin Bluesin?

LIIGA / Ennakko
Vieläkö Espoossa löydetään juhlimisen aiheita?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Perjantai-illan ja hiihtolomien alkamisen kunniaksi Espoossa taistellaan sekä maineesta kuin myös pudotuspelien kotiedusta.

Illan ottelussa kohtaavat kotijoukkue Blues, jonka mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat todella hatarat. Sekä JYP Jyväskylästä, joka ei ole kuitenkaan onnistunut voittamaan espoolaisia vielä tällä kaudella kertaakaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joissa molemmissa otteluissa jyväskyläläiset ovat onnistuneet iskemään vain yhdet täysosumat per ottelu.

Molemmat joukkueet seilaavat tällä hetkellä tappioputkissa, mutta jyväskyläläisillä kyseinen putki on vain kahden ottelun mittainen. Espoolaisilla putki on jo kahdeksan ottelun pituinen.

Tilastojen valoissa JYPin Blues-peikon pitäisi katketa, sillä espoolaiset ovat liigan heikoin kotijoukkue ja jyväskyläläiset taasen sarjan toiseksi paras vierasjoukkue.

Bluesin pelitaso kehitysvaiheessa

Kotijoukkueen kausi on ollut vaikea jo pidemmän aikaa. Lähes koko joukkueen vaihduttua, on uusien ja nuorten pelaajien pitänyt käyttää liian suuria saappaita. Peli on paikoitellen todella luokatonta katsottavaa, mutta paljon hyvääkin mahtuu joukkueen esityksiin.

Alkuviikolla näkyi varsinkin keskiviikon ottelussa, että edellispäivän raju taistelu oli syönyt nuorista miehistä terävyyden. Ottelun alut ovat olleet espoolaisilta hyviä, mutta mitä pidemmälle ottelu on edennyt on vastustajien kokenut kaarti herännyt ja näyttänyt pojille miten jääkiekkoa oikein pelataan.

Bluesin kultakypärää tällä hetkellä kantaa Antti Suomela, joka on parantanut otteitaan kauden mittaan. Toki yhtenä selityksenä otteiden parantamiseen voidaan laittaa vastuun nouseminen. Alkukaudesta mies taisteli nelosketjun paikastaan,
kun nyt taas mies johdattaa espoolaisten ykkösketjua.

Tuomas Tarkki on ollut jyväskyläläisten valopilkkuja viime otteluissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Maalimörkö kummittelee jyväskyläläisiä

JYP on kärsinyt viime aikoina tehottomuudesta, vaikka paikkoja onkin sadellut mielin määrin. Suurimmaksi ongelmaksi maalinteossa päävalmentaja Marko Virtanen näkee syyksi kiireen ja pienen ylilatautumisen.

− Joukkueesta huokui hirveä halu voittaa. Maltti ei riittänyt, mikä näkyi hirveänä kiireenä maalinteossa, Virtanen sanoi keskiviikkoisen HIFK ottelun jälkeen.

Jyväskyläläisten parhaalla pistemiehellä Jani Tuppuraisella on joukkueensa ohella pienoinen mörkö päässyt niskaan. Ilman pisteitä kolmessa edellisessä ottelussa jäänyt Tuppurainen on edellisen kerran heiluttanut maaliverkkoja 3. helmikuuta Tapparan vieraana.

Maalinteosta huolimatta JYP on pelannut vähämaalisia ja tiukkoja otteluita viime aikoina. Yhtenä suurimpana onnistujana viime aikoina on ollut joukkueen veräjänvartijana ollut Tuomas Tarkki. Varsinkin HIFK ottelun toisessa erässä herra Tarkki oli kuin muuri antaen joukkueellen
mahdollisuuden nousta vielä voittoon.

− Ilman Tuomas Tarkin torjuntoja peli olisi ratkennut HIFK:lle toisessa erässä, Virtanen luonnehti HIFK ottelun päätyttyä.

Sairasosastoilla tuttuja nimiä

Molemmilla joukkueilla on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta paras miehistö jalkeilla, mitä tällä hetkellä kentälle on laittaa.

Kotijoukkueelta viime aikoina ovat olleet sivussa puolustajat Urho Vaakanainen, Mikko Kuukka sekä hyökkääjät Micke Saari, Joonas Niemelä sekä Eetu-Ville Arkiomaa.

Jyväskyläläisillä on sivussa puolustaja Olli Aitola sekä kokenut kehäkettu Tuomas Pihlman.

Seuraa Heitä

Janne Puhakka #9 |

Oikea laitahyökkääjä

Keskiviikkona Pelicansia vastaan liigauransa avausmaalin tehnyt Puhakka haluaa varmasti jatkaa siitä mihin Lahdessa jäi. Aukesiko maalihanat nyt lopullisesti?

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Joukkueensa ainoan maalin keskiviikkona iskenyt Nenonen on pelannut tasapaksuisen kauden. Pelaa tällä hetkellä parasta liigakauttaan pisteiden valossa, kun kasassa on 50 otteluun 22 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle