Pääkaupunkiseudun mittelö TV:ssä

LIIGA / Ennakko
Blues ja Jokerit ovat vastakkain sunnuntain ainoassa liigaottelussa. Molemmat joukkueet ovat arvoituksia, Jokereilla syy on lähinnä Ville Peltosen loukkaantuminen, Bluesilla neljän tappion putki.

Ottelu on merkityksellinen molempien joukkueiden kannalta. Jokerit haluaa voittaa, ettei runkosarjan ykkössija karkaa liian kauas. Blues tavoittelee tosissaan kotietua playoffseihin. Tällä hetkellä sijoitus on viides, mutta pisteen edellä oleva JYP on pelannut ottelun enemmän.

Joukkueet kohtasivat viime viikon lauantaina, jolloin Tommi Turunen teki voittomaalin reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Jokerit ei ole sen jälkeen pelannut otteluakaan, Blues kaksi: kotihäviö TPS:lle ja vierastappio HIFK:lle - jälkimmäinen tosin jatkoajalla, joten siitä Bluesin plakkariin kolahti piste.

A-J Niemi palaa pelikiellosta

Viime viikon HIFK-ottelusta Jokerit sai siis kolme pelikieltoa, joista Antti-Jussi Niemen pelikielto päättyi viime lauantain otteluun. Tomi Mäen ja Toni Sihvosen pelikiellot sen sijaan jatkuvat. Mäellä on jäljellä kaksi ottelua, Sihvosella kahdeksan.

Kapteeni Ville Peltosen loukkaantuminen on paha isku Jokereille. Viime lauantaina peli oli kaksi erää varsin sekaista, ja Blues hallitsi suurinta osaa ottelusta. Sean Bergenheimin pelaaminen ei ole aivan varmaa. Muut Jokerit lienevät kunnossa, ja uutena pelaajana seuraan liittyy Pavel Vostrak. Myös Martti Järventie liittyy Jokereihin, mutta hänen pelaamisensa ei aivan varmaa ole.

Blues on mukana lähes parhaalla miehistöllään: vain Niko Nieminen on poissa.

Onko Mika Oksan vuoro aloittaa?

Jarmo Myllys haparoi HIFK-ottelussa pahoin, ja voi olla, että Mika Oksa on aloittava maalivahti Jokereita vastaan. Toki Oksakaan ei parhaimmillaan Helsingissä ollut, mutta silti hän oli Jamoa parempi. Jokerien maalivahdista ei liene epäselvyyttä: Kari Lehtonen pelannee maalilla ja Markus Helanen on porttivahtina.

Antti-Jussi Niemen paluu kokoonpanoon on tärkeä varsinkin maalinedustapelissä. Hän on sillä osa-alueella ehdottomasti joukkueen paras pakki, eikä Blues-pelaajilla tule olemaan helppoa rebound-kiekoissa.

HIFK iski Bluesin verkkoon peräti viisi maalia, mikä on tämän kauden miehitykselle todella paljon. Puolustuksen onkin ryhdistyttävä, koska Jokerien hyökkäyskalusto on vieläkin kovempi kuin HIFK:n.

Mitä tekee Vostrak?

Jokerit hankki siis Pavel Vostrakin, jolle ei löytynyt paikkaa JYP:n kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Jos oikea rooli löytyy Jokereissa, voi tulos olla hyvääkin. Yhdeksän maalia tällä kaudella ei ole aivan huono suoritus, vaikka ulkomaalaispelaajien osalta odotukset ovatkin usein korkeammalla.

Suurin kysymysmerkki on kuitenkin Peltosen poissaolon vaikutus. Viime viikolla uudistettu ykköskenttä hoiti hommansa hyvin, mutta vierasottelut ovat useimmin vaikeampia pelata.

Blues teki HIFK:ta vastaan neljä maalia, ja se on taas hyvä merkki. TPS:ää vastaan joukkue jäi nollille, kun puolustusta ei pystytty millään murtamaan. Sama voi olla ongelmana Jokereitakin vastaan, sillä sekä Jokerit ja TPS ovat muutenkin kovia joukkueita puolustamaan.

1-1-1 kahtena viime kautena

Tämän kauden otteluista kolme on pelattu Helsingissä ja yksi Espoossa. Kaksi ensimmäistä Jokerit vei selvästi, lukemin 5-1 ja 4-0, mutta kaksi muuta ovat olleet tasaisempia ja joulukuun alussa Blues onnistui voittamaan vieraissa lukemin 3-1.

LänsiAuto Areenalla joukkueet ovat kohdanneet yksitoista kertaa ja voitot ovat Bluesille 6-3. Kahdesti ollaan siis päädytty tasapeliin. Mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että kahtena edelliskautena molemmat ottivat yhden voiton ja yksi pelattiin tasan. Jos sama putki jatkuu, tarkoittaa se sitä, että Jokerit ei juhli voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle