Pääkaupunkiseudun jämäpaikat jaossa

LIIGA / Ennakko
Jokerit matkustaa tänään Espooseen Bluesin vieraaksi. Vaikka molemmat joukkueet majailevat liigan peräpäässä, voi Blues nousta voitolla kuudenneksi ja Jokerit jopa kolmanneksi.

Tilanne kuvastaa hyvin liigan tasaisuutta. Bluesilla ja Jokereillakin on sarjataulukossa eroa vain yksi piste.

Sekä Blues, että Jokerit ovat aloittaneet sarjan odotettua heikommin. Blues kärsi neljän ottelun tappioputkesta, jonka se onnistui katkaisemaan torstaina SaiPaa vastaan. Jokerit on myös pelannut todella ailahtelevasti, helsinkiläiset ovat keränneet vain kolme voittoa tähän mennessä.

Bluesin aseita tv-pelissä tulevat olemaan ne samat, paljon peräänkuulutetut asiat, joita ei puheista huolimatta ole liiemmin viime peleissä nähty; fyysisyys, vauhti, suoraviivaisuus ja kurinalainen viisikkopuolustus olivat Bluesin vahvuuksia ensimmäisissä otteluissa. Kolmannen ottelun jälkeen taklaukset loppuivat, viisikkopuolustus alkoi repeilemään eikä se vauhtikaan nyt enää niin päätähuimaavaa ole ollut.

Mikäli sinipaidat saavat nämä asiat tänään toimimaan kauden avausotteluiden tapaan, on Jokereille luvassa vaikea iltapuhde. Bluesin sisäistä pistepörssiä vilkaisemalla näkee, että pisteet ovat jakaantuneet huomattavasti aiempia vuosia laajemmin, eikä joukkue ainakaan tilastojen valossa ole ollut niin paljon Jan Calounin varassa kuin ennen.

Jokerien harmaaksi mielletty pelityyli ei ole niin mitäänsanomatonta kuin joukkueen edesottamuksia seuraamaton voisi ensimmäiseksi luulla. Vauhdikkaaseen ja aktiiviseen peliin pyrkivä jengi on nuorentunut yllättävän paljon ja nimimiehien vähyys viime vuosiin verrattuna lienee suurin syy mielikuvaan ns. hmv-kiekosta. Jokerien tehot ovatkin kasaantuneet pitkälti yhden ketjun varaan. Hyvät hankinnat Glen Metropolit ja Marko Jantunen ovat olleet odotetun hyviä. Varsinainen yllättäjä onkin ollut ketjun kolmantena linkkinä toimiva Tomek Valtonen, joka vuosikausien kohkaamisen jälkeen näyttää oppineen pelaamaan kiekkoa.

Ennakkoon näyttääkin siltä, että mikäli Blues onnistuu nollaamaan Jokereiden ykkösketjun, voinee parikin tehtyä maalia riittää voittoon. Kotijoukkue lieneekin lievä ennakkosuosikki ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle