Jokerien paikallisottelut jatkuvat

LIIGA / Ennakko
Perjantaina HIFK:n voittanut Jokerit jatkaa otteluita heti lauantaina, kun se matkustaa naapurikaupunkiin Bluesin vieraaksi. Kotijoukkueella on vielä kovat panokset, mutta Jokerit vain odottaa playoffsien alkua.

Jokerit on seitsemän pistettä HPK:ta jäljessä. Kun mahdollisuus on kahdeksaan pisteeseen, voi runkosarjan voittohaaveet unohtaa. Tällä hetkellä HPK on myös maalieroltaan niin paljon edellä Jokereita, että käytännössä Jokerien olisi voitettava kaikki ottelunsa ja HPK:n vastaavasti hävittävä kaikki, jotta järjestys voisi muuttua. Vastaavasti Kärpät on niin ikään seitsemän pistettä Jokereita jäljessä, ja oululaisilla on jäljellä enää kolme ottelua. Näin Jokerit ei voi siis pudota toista sijaa alemmas.

Blues on sarjassa neljäntenä, pisteen edellä JYP:iä ja kolme pistettä jäljessä Kärppiä. Kolmannen sijan tavoittaminen vaatii myös Kärppien tappioita, mutta JYP:n edellä pysyminen on tärkein tavoite Bluesille. Kotietu on playoffseissa kaikesta huolimatta tärkeä - 10 vuoden aikana vain kerran on joukkue päässyt finaaliin täysin ilman kotietua. Jokerit teki tempun 2000.

Viime kaudella Jokerit hävisi kuusi viimeisintä otteluaan runkosarjassa. Aivan viimeiset voi hyvin ymmärtää siten, että Jokerit pelasi ilman panosta ja vastustaja taisteli joko playoffs-paikasta, kotiedusta tai runkosarjan voitosta. Playoffseissa Jokerit oli kuitenkin selvästi paras joukkue ja voitti mestaruuden.

Viime vuoden muistelu onkin syytä lopettaa tähän, ja keskittyä tulevaan. Blues-maalilla aloittanee Jarmo Myllys, sillä Sami Heinonen ei ollut terävimmillään Kärppiä vastaan. Miika Elomon ja Niko Niemisen pelaaminen on epävarmaa. Muuten Bluesin pitäisi olla täydessä kunnossa.

Kari Lehtonen aloitanee Jokeri-maalilla. Kolmessa (!) edellisessä ottelussa Jokerit on vaihtanut maalivahtia kesken pelin. Ensimmäisessä oli syynä Lehtosen nivusvamma, kahdessa jälkimmäisessä Markus Helasen taakse tehdyt maalit.
Vierasjoukkueen riveistä lienevät sivussa Ilkka Mikkola ja Jukka Voutilainen. Tilanne on siis helpottanut pahimmasta sumasta.

Kauden aikaisemmat ottelut ovat Jokereille 3-2. Molemmat ovat ottaneet yhden vierasvoiton, muut ottelut ovat olleet kotivoittoisia. Edellinen Espoon ottelu päättyi Bluesille 5-4 Peter Sarnon ja Cory Murphyn maaleilla. Jokerit kiri kovaa kolmannessa erässä, mutta aika loppui kesken.

» Lähetä palautetta toimitukselle