Taistelu viivojen välissä

LIIGA / Ennakko
Bluesin ja Ilveksen ei tarvitse jäädä murehtimaan torstaisia tappioita pitkäksi aikaa, sillä joukkueiden urakka jatkuu heti perjantaina keskinäisellä ottelulla Espoossa.

Kuntokäyrät

Blues on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Jokaisessa saldona on ollut vain yksi tehty maali, mikä osoittaa selkeästi sitä ongelmaa, mikä joukkueella on ollut koko kauden ajan. Lukkoa vastaan paikkoja oli vaikka mihin, JYPiä vastaan joukkue ei päässyt juuri maalintekosektorille. Se ottelu ratkesi lopulta kolmannessa erässä, kun JYP iski neljä osumaa ja vei voiton 5-1.

Ilves oli vahvasti nousemassa jo pisteen päähän Bluesista. Kärppiä vastaan joukkue johti 3-0, mutta koki totaalisen romahduksen Kärppiä vastaan kolmannen erän alussa. Vierasjoukkue iski kahdessa minuutissa ja kahdessa sekunnissa neljä osumaa ja käänsi kolmen maalin tappioaseman maalin voitoksi. Ilveksen torstaisella peliotteella lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin ilman romahdusta. Ennen Kärpät-ottelua tiistaina Ilves kukisti SaiPan Lappeenrannassa.

Joukkueille kohtaaminen on vasta kauden kolmas, eli yksi on edessä vielä tämänkin jälkeen. Ensimmäisessä, syyskuun viimeisenä päivänä pelatussa ottelussa Blues murskasi Ilveksen 7-2. Tupsukorvien esitys olikin kauden heikoimpia. Edellinen kohtaaminen on marraskuun lopulta, jolloin Blues otti niukan 2-1-vierasvoiton keskellä joukkueen parasta jaksoa.

Ratkaisun paikat


Miettinen on ollut Bluesin näkyvämpää osastoa viime peleissä

Bluesin otteluissa on ylipäätään tehty vähän maaleja. Kun voittolaukauskisojen osumat jätetään pois laskuista, verkot ovat soineet alle 4,7 kertaa ottelua kohti, molempien joukkueiden osumat laskettuna. Ilves löytyy samasta tilastosta toisesta ääripäästä, sillä maaleja on tehty hieman päälle 5,8 per ottelu. Viime aikoina Ilvekselläkin suuntaus on kuitenkin ollut kohti normaalimpia maalimääriä.

Vaikka ottelu onkin molemmille toinen kahden päivän aikana, on vaikea nähdä joukkueiden antavan ykkösvahdeille lepovuoroa. Tasoero ykkösen ja kakkosen välillä on joukkueissa suuri, varsinkin kun ottaa huomioon Ilveksen loukkaantumiset maalivahtiosastolla.

Bluesin uudet ulkomaalaisvahvistukset Tyler Arnason ja Nathan Robinson eivät vielä ole täysin vakuuttaneet, ja tehoja odotetaan.

Kokoonpanot

Ilveksen kokoonpanosta sivussa ovat kakkosvahdiksi jäänyt Jani Hurme, tulokashyökkääjä Kai Kantola sekä puolustaja Teemu Kesä.

Bluesin poissaolijoita ovat puolustaja Oskari Korpikari sekä juniori-ikäinen hyökkääjä Valtteri Virkkunen. Roope Ranta jätti Jyväskylässä pelin kesken ja pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle