Muriseeko Ilves Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Blues ja Ilves päättävät syyskuun keskinäiseen otteluun Espoossa. Molempien joukkueiden alkukauteen on osunut hyviä ja huonoja hetkiä.

Kuntokäyrät

Blues on pelannut viisi ottelua ja kerännyt niistä kahdeksan pistettä. Otteet ovat kuitenkin olleet epätasaisia varsinkin maalinteon osalta. TPS- ja KalPa-otteluissa verkko heilui yhteensä 12 kertaa, kun taas JYP ja HIFK ovat onnistuneet nollaamaan espoolaiset.

Ilves on pelannut kuusi ottelua piste per peli -tahdilla. Tupsukorvien jalkoihin ovat jääneet Pelicans ja HIFK.

HIFK onkin ainoa joukkue, minkä molemmat ovat tähän mennessä kohdanneet. Jokereita tai SaiPaa vastaan kumpikaan ei ole esiintynyt.

Joukkueet pelasivat kaksi harjoitusottelua keskenään. Espoossa Blues voitti 6-4, Lempäälässä Ilves oli parempi 6-2.

Ratkaisun paikat


Bäckström joutui harjoituspelissä suihkuun ja muutenkin minuutteja on kertynyt.

Bluesin ylivoima on ollut varsin tehokasta, vaikka JYP-ottelussa joukkue tuhrikin yhden kahden miehen ylivoiman. Blues on puolustussuuntaan vahva joukkue, ja pystyy pitämään vastustajat hyvin pois maalipaikoista. Omiin onkin mennyt vain seitsemän kiekkoa viidessä ottelussa, näistäkin kaksi tyhjiin Bluesin hakiessa kavennusta tai tasoitusta.

Ilves on ollut hivenen ailahtelevainen joukkue. Viimeviikkoinen HIFK-ottelu oli joukkueelta loistoesitys, mutta esimerkiksi Porissa joukkue pelasi selvästi heikommin. Ilveksen nuoriso-osasto on onnistunut kauden alussa varsin mukavasti. Nelikko Michael Keränen, Tommi Välimaa, Kai Kantola ja Matias Sointu ovat onnistuneet avaamaan maalitilinsä jo tässä vaiheessa kautta.

Kokoonpanot

Tiistaina Bluesilta olivat sivussa Oskari Korpikari ja Petri Lammassaari. Loukkaantumiset eivät ole vakavia, mutta pelaaminen on kuitenkin epävarmaa. Varma poissaolija on Joonas Nättinen.

Ilvekseltä ovat sivussa puolustja Arto Tukio sekä hyökkääjät Pasi Määttänen ja Marko Anttila. Toni Rajalan pelaaminen on epävarmaa, mutta pelaaminen on todennäköisempää kuin poisjääminen.

Muuta

Valmennusjännitettä

Bluesin apuvalmentaja Lauri Marjamäki on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja, ja hänen apunaan toimii Ilveksen pelaajalegenda ja apuvalmentaja Raimo Helminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle