Jatkaako Ilves Bluesin voittamista?

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves haastaa Bluesin Espoossa tiistaina.

Kuntokäyrät

Blues on pelannut 36 ottelua tällä kaudella, joista se on voittanut 12 varsinaisella peliajalla ja hävinnyt 12. Jatkoajalle on menty 12 kertaa, ja niistä Blues on voittanut puolet.

Myös joukkueiden keskinäiset pelit ovat menneet jatkoille. Ne on voittanut Ilves. Lokakuun alussa Blues tupeksi mielin määrin hallitsemansa pelin 2–3-rankkaritappioksi kotona. Joulukuun 2. päivänä Toni Rajala pyssytti jatkoajalla kiekon Jonathan Iilahden vartioiman maalin yläpesään.

Bluesilla on allaan vierasvoitto Lappeenrannasta. Ilves katkaisi pitkän tappiokierteensä hienolla kotivoitolla Lahden Pelicansista.

Ratkaisun paikat

Tolppien välissä Bluesilla seisoo loistava Patrick Galbraith, joka antaa joukkueelleen illasta toiseen avaimet voittoon. Ilveksen maalivahtivalinta on arvoitus. Sami Aittokallio, Vesa Toskala, Mikko Pätsi vai Miika Wiikman? Espoo on hankala paikka vierailijoille, joten valinnan täytyy osua nappiin. Seppo Hiitelällä, Raimo Helmisellä ja kumppaneilla on ainakin varaa mistä valita.
Ilves on päästänyt [ja tehnyt] kahdessa viime ottelussaan paljon maaleja, joten maalille luistellee Aittokallio tai Toskala.


Viimekertainen yleisömäärä oli järkyttävä floppi.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Blues on ollut hankaluuksissa sarjan tyvipään joukkueiden kanssa, vaikka onnistuikin voittamaan vieraskaukalossa SaiPan. Myös Ilves on – kuten aiemmin todettua – ollut äärimmäisen vaikea vastus espoolaisille. Blues on ennakkosuosikki, mutta Ilveksellä on täydet mahdollisuudet voittoon, jos se jaksaa painaa.

– Vastassa on nopea kääntöjoukkue, joka jättää itsestään jäälle paljon. Meidän pitää olla kiekon kanssa nöyriä ja ehtiä puolustamaan, Bluesin apuvalmentaja Mikko Saarinen kuvailee asetelmia seuran verkkosivuilla.

Kokoonpanot

Espoolaisilta puuttuu tutusti tukku tärkeitä pelaajia. Profiilihyökkääjät Teemu Ramstedt, Mika Hannula ja Petri Lammassaari ovat poissa, mikä on näkynyt joukkueen pelissä. Bluesille erittäin tärkeä Ilves-kasvatti Tommi Huhtala sen sijaan saattaa tehdä paluun. Puolustajien Harri Ilvosen ja Joonas Valkosen pelikunto on epävarma. Matti Järvisen kausi päättyi aikoja sitten.

Ilvekseltä ovat loukkaantumisten takia sivussa Teemu Kesä, Joonas Rask ja Kai Kantola. Jesse Niinimäki saattaa tehdä paluun, samoin kuin Vesa Toskala. Mark Lee palaa kaukaloon.

Joukkueet saavat myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa mukana olleet pelaajansa vihdoin takaisin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 3 4
2.Ville Varakas 1 2 3
3.Tomi Sallinen 1 2 3
4.Joakim Eriksson 1 2 3
5.Roope Talaja 2 1 3
Ilves M S P
1.Masi Marjamäki 3 3 6
2.Jyrki Jokipakka 2 2 4
3.Toni Rajala 1 3 4
4.Michael Keränen 1 2 3
5.Antti Kangasniemi 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle