Ilves härnäämään Bluesia

LIIGA / Ennakko
LänsiAuto Arenalla iskevät yhteen hyvässä vireessä olevat Blues ja Ilves. Joukkueiden sarjasijoituksissa on selvä ero, mutta kauden aikaisempien kohtaamisten perusteella voittaja ei ole ennakkoon kirkossa kuulutettu.

Kotijoukkue Blues tarvitsee pisteitä kipeästi, kun taas Ilvekselle ei ottelussa sen suurempaa panosta ole. Blues taistelee pudotuspelien kotiedusta, Ilveksen loppukauden rooli on tärkeitä pelejä pelaavien vastustajajoukkueiden kiusaaminen. Kahdessa viime ottelussaan Ilves on juuri tätä tehnytkin. JYP sai poistua Hakametsästä tyystin ilman kotiinviemisiä, eikä Jokeritkaan saanut mukaansa kuin yhden pisteen. Kahdesti tällä kaudella Ilves on onnistunut Bluesin jo kaatamaankin.

Bluesilla on takanaan kuusi tappiotonta ottelua. Näissä kamppailuissa yksi joukkueen tukipilareista on ollut loukkaantumisestaan toipunut konkarimaalivahti Jarmo Myllys, joka pelasi nollapelit TPS:ää ja Pelicansia vastaan. Viidessä viime ottelussa Myllyksen taakse on lyöty vain viisi kiekkoa.

Bluesin hyökkäyksen tähti Jan Caloun on palannut pistepörssin kärkikymmenikköön. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet tehopisteet 3+3. Muiden hyökkääjien tehot ovat viime aikoina jääneet vaisummiksi. Calounin ohella kuitenkin seurakaveri Mike Stapleton on toinen liigan kahdesta piste per peli -tahdissa olevasta pelaajasta.

Hannu Kapanen kaipaili Jiri Vykoukalilta laukauksia joukkueen edellisen ottelun jälkeen. Kapanen antoi ymmärtää, että jos Vykoukal ei ala käyttää laukaustaan useammin, reservissä on muitakin pelaajia, joita ratkaisuhetkillä voi laittaa kaukaloon.

Ilveksestä ei ole loukkaantuneena kuin puolustaja Ville Koistinen, joka on poissa koko loppukauden. Tomi Källarsson on juuri palannut loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon, ja hänen otteistaan paistaa vielä pelaamattomuus. Ilveksen peräpää koki lisäksi melkoisen leikkauksen Martti Järventien siirryttyä Jokereihin. Jukka-Pekka Laamanen on nyt puolustuksen kapellimestari. Orkesterin rivijäseniä ovat Mestis-löytö Ismo Siren, HPK:n hylkäämä David Printz, Ruotsin-tuonti Bert Robertsson ja NHL-tuuliinkin pyrkinyt Mikko Kuparinen.

Ilveksellä on varaa valita maalivahdeista. Varmaa suorittajaa ei Ilveksen maalilla ole nähty sitten alkukauden huippuvireisen Nissisen. Tommi Satosaari pelasi hienon ottelun Jokereita vastaan, mutta kuka tahansa kolmikosta Bruce Racine - Tommi Satosaari - Tuomas Nissinen saattaa esiintyä tolppien välissä. Nissisellä on tällä hetkellä rasitteenaan puolustusvoimien palveluspuku, eivätkä lomat Parolasta ole pyörineet aivan haluttuun malliin.

Raimo Helmisen otteet alkavat vertyä synkän alkukauden jälkeen. Viidessä viimeisimmässä ottelussa Helminen on kerännyt tehot 2+4. Helmisen tutkaparina on toiminut jo vuosia Vesa Viitakoski. Joukkueen nuori kakkossentteri Jesse Niinimäki on yksi Suomen jääkiekkoilun suurista lupauksista, miehen itseluottamuksessa ei ainakaan ole mitään vikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle